9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Opstookprotocol vloerverwarming; is het nodig om extra te drogen?

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Opstookprotocol vloerverwarming; is het nodig om extra te drogen?

Opstookprotocol vloerverwarming: waarom extra drogen nodig is

Een opstartprotoco vloerverwarming heeft als doel het maximaal uitzetten en krimpen van uw nieuw gelegde vloer te bewerkstelligen, zodat ongewenst uitzetten of krimpen naderhand wordt voorkomen. Door de watertemperatuur stapsgewijs te verhogen zorgt u ervoor dat de afwerkvloer niet scheurt door zettingen. Wanneer u de vloerverwarming voor het eerst aan zet, kan het eventueel nog aanwezig overtollig vocht in uw vloer makkelijk verdampen. Voor de afwerking van een nieuwe vloer is het van belang dat de anhydriet- of zandcementvloer voldoende droog is, om schade aan de afwerking te voorkomen.

Opstookprotocol vloerverwarming

Het drogen van de dekvloer staat los van het opstookprotocol vloerverwarming. Natuurlijk zorgt het opstoken van de vloerverwarming voor versnelde droging maar dat is in veel gevallen niet voldoende om het vocht versneld uit de vloer te krijgen. Het inzetten van extra droogcapaciteit zorgt voor een optimaal droogklimaat in uw woning of bedrijfspand, waardoor het vocht makkelijker kan verdampen. Neem contact met ons op voor een advies op maat.

Meten is weten!

Wilt u weten of uw vloer al voldoende droog is voor de afwerking van uw vloer, dan is een goede en betrouwbare vochtmeting van essentieel belang. Droogspecialist helpt u bij het uitvoeren van een betrouwbare vochtmeting en het inzetten van de juiste droogapparatuur voor het versneld drogen van uw vloer.

Natuurlijk drogen of versneld drogen?

De dikte van de afwerkvloer bepaalt hoe lang u moet wachten voordat u de vloerverwarming aan kunt zetten. Houd een wachttijd aan van ongeveer een week per centimeter. Tenzij u extra droogcapaciteit inzet in uw woning of bedrijfspand. Vraag Droogspecialist om een advies of maat of direct om een offerte.

Opstookprotocol vloerverwarming

Terug naar overzicht