9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

FAQ

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Veelgestelde vragen

Kies hierboven een categorie om de vragen weer te geven.

Bij Droogspecialist betekent vandaag bellen nog dezelfde of volgende dag leveren. Wij brengen de apparatuur en installeren deze voor u, of u komt deze zelf halen en brengen. Altijd in goed overleg. Klik hier voor alle voordelen van Droogspecialist.    
Bouwkachels zijn beschikbaar in allerlei soorten en maten. Toch is er in de basis een perfecte heater voor ieder project. Klik hier voor meer informatie over de ideale bouwkachel voor uw project. 

Opstookprotocol vloerverwarming: waarom extra drogen nodig is

Een opstartprotoco vloerverwarming heeft als doel het maximaal uitzetten en krimpen van uw nieuw gelegde vloer te bewerkstelligen, zodat ongewenst uitzetten of krimpen naderhand wordt voorkomen. Door de watertemperatuur stapsgewijs te verhogen zorgt u ervoor dat de afwerkvloer niet scheurt door zettingen. Wanneer u de vloerverwarming voor het eerst aan zet, kan het eventueel nog aanwezig overtollig vocht in uw vloer makkelijk verdampen. Voor de afwerking van een nieuwe vloer is het van belang dat de anhydriet- of zandcementvloer voldoende droog is, om schade aan de afwerking te voorkomen.

Opstookprotocol vloerverwarming

Het drogen van de dekvloer staat los van het opstookprotocol vloerverwarming. Natuurlijk zorgt het opstoken van de vloerverwarming voor versnelde droging maar dat is in veel gevallen niet voldoende om het vocht versneld uit de vloer te krijgen. Het inzetten van extra droogcapaciteit zorgt voor een optimaal droogklimaat in uw woning of bedrijfspand, waardoor het vocht makkelijker kan verdampen. Neem contact met ons op voor een advies op maat.

Meten is weten!

Wilt u weten of uw vloer al voldoende droog is voor de afwerking van uw vloer, dan is een goede en betrouwbare vochtmeting van essentieel belang. Droogspecialist helpt u bij het uitvoeren van een betrouwbare vochtmeting en het inzetten van de juiste droogapparatuur voor het versneld drogen van uw vloer.

Natuurlijk drogen of versneld drogen?

De dikte van de afwerkvloer bepaalt hoe lang u moet wachten voordat u de vloerverwarming aan kunt zetten. Houd een wachttijd aan van ongeveer een week per centimeter. Tenzij u extra droogcapaciteit inzet in uw woning of bedrijfspand. Vraag Droogspecialist om een advies of maat of direct om een offerte.

Opstookprotocol vloerverwarming

Munters is een wereldleider en premium partner in energiezuinige luchtbehandeling. Het merk maakt gebruik van innovatieve technologie, om zo het ideale klimaat voor uw ruimte aan te bieden. Lees meer over de voordelen van het huren van een droger van Munters hier.
De meest verhuurde Munters drogers bij Droogspecialist zijn: Wilt u meer weten over deze drogers? Klik dan hier  om meer te lezen.
U kunt een bouwdroger in een koude ruimte gebruiken, maar dat gaat ten koste van de droogtijd. De droger zal door de beperkte verdamping van het vocht minder goed zijn werk kunnen doen dan wanneer het rond de twintig graden is. Om dit probleem te verhelpen, kan er een kachel in de ruimte worden geplaatst. Lees hier  meer over de droogtijd met een bouwdroger.
De drogers van Munters zijn breed inzetbaar. Voorbeelden van sectoren waar de drogers van het merk in het verleden al tot succes hebben geleid, zijn de bouw, industrie, landbouw, datacenters, elektronica en gezondheidszorg. Benieuwd welke droger het beste werkt voor uw project? Klik dan hier.
De tijd die nodig is om te drogen, kan per proces variëren. Om dit te bepalen, is het van belang om te weten of het een doorlopend proces is of een tijdelijk probleem dat u wilt oplossen. Bij een doorlopend proces is het van belang dat de juiste droger met de juiste capaciteit wordt gekozen om de luchtvochtigheid op peil te houden. Bij een probleem van tijdelijke aard, zoals een reinigingsproces, zal het aanbod van het vocht steeds minder worden, totdat het probleem volledig is opgelost. Lees hier  meer over het bouwdrogen.
Ja, dit kunnen wij, afhankelijk van de hoeveel stroom die u extra nodig heeft. Hiertoe plaatsen wij een generator/aggregaat. Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies op maat.
Lucht ontvochtigen heeft absoluut zin. Het verlagen van de luchtvochtigheid biedt allerlei voordelen, zoals het tegengaan van schimmels, versnelde droging en het voorkomen van gezondheidsrisico's. Lees hier meer over de voordelen van lucht ontvochtigen!
Om dit te bepalen is het van belang om te weten of het een doorlopend proces is of een tijdelijk probleem dat u wilt oplossen. Bij een doorlopend proces is het van belang dat de juiste droger met de juiste capaciteit wordt gekozen om de luchtvochtigheid op peil te houden. Bij een probleem van tijdelijke aard, zoals bijvoorbeeld een reinigingsproces, zal het aanbod van het vocht steeds minder worden, totdat het probleem volledig is opgelost. Dit proces kan per situatie variëren. Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies op maat.
Op de markt zijn er diverse soorten drogers te huur, met uiteenlopende prijzen. Uiteraard is de prijs belangrijk, maar minstens net zo belangrijk is wat je ervoor geleverd krijgt. De grootte van een bouwdroger, het type en het vermogen bepalen immers de werking en of deze geschikt is voor de ruimte die u wilt drogen. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies welke machine geschikt is voor uw ruimte. U huurt bij ons al vanaf € 11,00 (excl. btw) per dag een droger (minimale huurperiode is 1 week).
Een vloer kan droog aanvoelen maar nog niet droog genoeg zijn voor het aanbrengen van de afwerking. Er is namelijk een verschil tussen drogen en uitharden. De mate van benodigde harding is afhankelijk van het type vloer (zandcement, anhydriet) dat er ligt en het type vloer dat u aan wilt brengen (parket, gietvloer etc.). Uw vloerenlegger weet precies wat het maximale vochtgehalte van de vloer mag zijn. Voor het versneld drogen van uw vloer huurt u een bouwdroger bij Droogspecialist.
Dit hangt helemaal af van wat er gedroogd moet worden. De inhoud van de ruimte, het aanbod van het vocht, de snelheid waarmee gedroogd moet worden, de omgevingstemperatuur, beschikbare stroom. Er zijn in de markt vele verschillende drogers te huur. Welke machine u nodig heeft, vraagt dan ook nog wel eens om verdere uitleg. Uiteraard staat Droogspecialist u graag bij om de juiste machine te kiezen. Gaat het om een woning met een oppervlakte van ongeveer tussen de 30 en 50m2 waarbij de vloer of de muren gestuukt zijn? Dan hebben wij een model voor u geselecteerd dat een grote capaciteit heeft, waarmee u goede resultaten bereikt.
Een bouwdroger is een ontvochtiger die werkt volgens een condensatieprincipe. Eerst wordt de vochtige lucht met behulp van een interne ventilator uit de ruimte gezogen en door de bouwdroger geblazen. Vervolgens wordt de vochtige lucht door een verdamper geblazen. Dit zijn ijzeren platen die worden gekoeld. Het vocht condenseert op de ijzeren platen. Het condenswater wordt opgevangen in een reservoir en wordt afgevoerd. De droge lucht verlaat vervolgens de bouwdroger. Bouwdrogers volgen een natuurlijk droogproces. Daardoor zijn ze niet schadelijk voor je woning. Condensatiedrogen is een 100% veilige methode, waarbij het risico op barsten of scheuren vrijwel nihil is.
werking adsorptiedroger
De droogtijd is (mede) afhankelijk van het soort vloer dat er in uw pand ligt:
  • Zandcement: deze vloer is poreus en droogt snel. Voor het snel drogen van deze vloeren plaatst u 1 of meerdere bouwdrogers. Afhankelijk van de dikte van uw vloer duurt droging tussen de 2 en 6 weken. Vuistregel is dat u 1 cm per week droogt tot een maximale droogtijd van 6 weken (bij 6 cm dikte). Is uw vloer dikker, dan wordt het een ander verhaal en neemt u bij voorkeur contact op met een van onze specialisten.
  • Anhydriet: een anhydrietvloer laat zich lastiger drogen omdat de vloer ‘dicht’ zit. U dient dan ook de bovenlaag eraf te schuren zodat de vloer makkelijker droogt. Een anhydriet vloer droogt met de juiste aanpak en apparatuur gemiddeld binnen 1 tot 2 weken. Neem contact op voor de juiste aanpak van uw vloer.
  • Beton: betonnen vloeren zijn meestal dichtgevlinderd en dampen daardoor minimaal uit.

Andere factoren die de vochtigheid van uw vloer kunnen beïnvloeden zijn:

  • Aanwezigheid van vezels in uw vloer (ter versterking van de vloer om scheuren tegen te gaan).
  • Aanwezig van versnellers in de vloer (een kostbare chemische toevoeging die ervoor zorgt dat vocht sneller verdampt).
  • De relatieve luchtvochtigheid, temperatuur en ventilatie kunnen de droging tevens versnellen of juist langzamer maken.
Meer weten over het proces van drogen? Bekijk dit filmpje:
Een bouwdroger haalt het vocht uit de lucht. Koude platen in de droger bepalen de werking van een bouwdroger. Langs deze platen wordt de omgevingslucht geblazen. Vocht uit de ruimte condenseert op deze koude platen en wordt in druppelvorm in de machine opgevangen. De lucht die de machine verlaat, is daardoor droger. Vocht in bijvoorbeeld uw stucwerk of vloer kan makkelijker verdampen in een droge omgevingslucht. Voor een snellere droging adviseren wij veelal een externe ventilator erbij te plaatsen.
Ja. Vocht uit net gestucte muren slaat neer op de vloer, ook al heeft u een stucloper geplaatst. Voor het versneld drogen van net gestucte muren plaatst u een of meerdere bouwdrogers en ventilatoren.
Dit is een lastige vraag. Het hangt af van wat er nat is geworden. Gaat het bijvoorbeeld om een hele dunne stuclaag? Of juist om een dikke vloer, die door waterschade langdurig verzadigd is geraakt? De specialisten van Droogspecialist weten door ervaring hoe lang een droogproces verloopt. Met een vochtmeter kunt u ook zelf het vochtgehalte meten. Zo weet u precies waar u aan toe bent en hoeft u de machine niet langer te huren dan nodig.
Bij veel bouwdrogers moet u naast de bouwdroger een opvangbak of speciekuip plaatsen. Dat is niet handig, omdat de kuip nogal eens wordt vergeten, waardoor deze overstroomt en u weer van voor af aan kunt beginnen met drogen. De bouwdrogers van Droogspecialist zijn voorzien van een interne waterafvoerpomp. Zo hoeft u dus geen waterbakken te legen. U legt eenvoudig de waterafvoerslang in de gootsteen of op een andere plaats waar het water afgevoerd kan worden, zodat u verder geen omkijken heeft naar de droger.
Een bouwdroger die in een koude ruimte is geplaatst, zal minder goed zijn werk doen dan wanneer het rond de 20 graden is. Dat heeft ermee te maken dat vocht moeilijker kan verdampen dan wanneer het wel warm is. Als het koud is in een ruimte kan desgewenst een kachel worden bijgeplaatst.
Dat kun je vaak niet zien. Natuurlijk zal na een forse waterschade de vloer lichter gaan opkleuren. Het vocht zit echter vaak dieper in de vloer. Met behulp van een vochtmeter kunt u eenvoudig meten of de vloer, de muur en het plafond voldoende zijn gedroogd. Deze vochtmeter kunt u bij ons huren. Wilt u een zeer nauwkeurige vochtmeting laten uitvoeren, bijvoorbeeld om te bepalen of uw vloer gelegd kan worden? Of om bij garantiebepalingen vast te stellen wat het vochtgehalte van uw vloer is? Laat ons een calciumcarbid vochtmeting uitvoeren of huur een vochtmeter.
Om het vochtpercentage van uw vloer of muur te meten, kunt u een vochtmeting (laten) doen. Dat kan eenvoudig met een vochtmeter, die u bij ons huurt om zelf de indicatieve meting te doen. Zoals de naam al aangeeft is dit een indicatie van vocht. De aanwezigheid van vezels in de vloer kan de vochtmeting namelijk negatief beïnvloeden. Wilt u precies weten wat het vochtgehalte van uw vloer is en alleen het vocht meten als u bijvoorbeeld een gietvloer of andere vloerafwerking wilt (laten) aanbrengen? Kiest dan voor de precisie van een calcium carbid-meting. Deze meting voeren wij ter plekke uit en kunnen wij desgewenst meerdere malen herhalen. Een vochtmeter huurt u voor € 26 per week. Het uitvoeren van een calcium carbidmeting voeren wij u vanaf € 175 per meting. Weten hoe een calcium carbidmeting in zijn werk gaat? Bekijk dit filmpje:
Het plaatsen van een bouwdroger na waterschade is een verstandige keuze. U beperkt hier namelijk verdere (gevolg)schade mee. De kosten voor de huur van een bouwdroger na waterschade worden in veel gevallen vergoed door uw verzekering. Als er bij u waterschade is ontstaan, dan zal een bouwdroger de luchtvochtigheid in de ruimte verlagen, waardoor het vocht gemakkelijk kan verdampen en daarmee alles veel sneller zal drogen. Vaak plaatsen wij er bij waterschade ook een ventilator bij om het droogproces te versnellen.
Een bouwdroger plaatst u vaak in combinatie met een ventilator en eventueel een kachel. Als u een kachel plaatst, plaats deze dan op een andere stroomgroep dan de bouwdroger. Anders zal de zekering in uw meterkast eruit springen. Let op: zet de bouwdroger centraal in de te drogen ruimte, plaats de waterslang in de afvoer en zorg ervoor dat de droge lucht altijd vrij de ruimte in kan worden geblazen.
Natuurlijk is op natuurlijke wijze ventileren met ramen open het voordeligste en in veel gevallen prima. Vaak moet dan ook de verwarming aan om het niet te koud te laten worden, waardoor de stookkosten omhoog gaan. In dat geval is het verstandiger om een bouwdroger te plaatsen en de ramen juist dicht te doen. Een bouwdroger maakt de lucht in de ruimte namelijk droog. Je wilt namelijk geen vochtige buitenlucht in de ruimte hebben. Een bouwdroger is vaak een efficiënte en zekere oplossing met de weersomstandigheden in Nederland. Zeker als er bepaalde planningen gehaald moeten worden, is drogen op natuurlijke wijze vaak geen optie.
Een bouwdroger is een andere machine dan een kachel. Regelmatig horen wij mensen die vragen om een kachel, waarmee ze vocht willen onttrekken. Als er alleen vocht onttrokken moet worden, dan kun je beter een bouwdroger huren. Hiermee haal je namelijk echt het vocht uit de lucht, waardoor droging snel verloopt. Ook verbruiken elektrische kachels veelal meer dan 3x zo veel stoom als een bouwdroger. Wilt u vocht onttrekken, dan kunt u dus beter een bouwdroger huren.
In de winterperiode of in het koude voor- of najaar, kan een verwarmingskachel naast een bouwdroger voor een snellere droging zorgen. Het vocht in het materiaal kan makkelijker verdampen als de omgevingslucht wat warmer is. Let u er wel op dat u de machines niet direct naast elkaar neerzet, als u een kachel en een bouwdroger plaatst. Anders gaat het rendement van de bouwdroger omlaag. Het is vaak nodig om de kachel op een aparte stroomgroep te plaatsen.
Materialen die vochtig zijn en mechanisch worden gedroogd, kunnen krimpen, waardoor kleine krimpscheurtjes kunnen optreden. Deze kunnen ook ontstaan bij natuurlijke droging. Bij nieuwbouw moet het pand nog ‘zetten’ en kunnen krimpscheurtjes nooit voorkomen worden.
Jazeker; veel klanten gingen u voor bij het drogen van hun stucwerk met een bouwdroger. Hiermee voorkomt u dat de droogtijd te lang gaat duren en schimmelvorming op uw nieuwe stucwerk ontstaat. Ook voorkomt u hiermee dat hoekprofielen gaan roesten.
De bouwdrogers van Droogspecialist zijn modern en voorzien van de nieuwste energiezuinige technieken. Stroomverbruik wordt geminimaliseerd omdat de machines vaak 24/7 draaien. Onze bouwdrogers zijn zeer energiezuinig en verbruiken slechts 0,75kW per uur. Dit komt neer op nog geen 17 eurocent per uur.