9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Adsorptiedrogers

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Adsorptiedroger huren? Bekijk hieronder onze te huren adsorptiedrogers:

Adsorptiedrogers huren

Een adsorptiedroger zorgt ervoor dat de relatieve luchtvochtigheid bij uw project, voorraad of installatie constant blijft, ook wanneer een luchtvochtigheid van minder dan 35% wenselijk is. Met een gehuurde adsorptiedroger droogt u snel en efficiënt natte oppervlaktes en ruimten. U gebruikt een adsorptiedroger wanneer u de luchtvochtigheid naar een bepaald laag vochtniveau wilt hebben zoals bijvoorbeeld:

Een ruimte kan nat worden door de materialen of producten die verwerkt worden maar ook door bijvoorbeeld vochtig weer. Een te hoge luchtvochtigheid kan schimmel en kwaliteitsverlies veroorzaken, bij bijvoorbeeld voedingswaren, halffabricaten en bloemen & planten. Door het inzetten van een adsorptiedroger blijft de kwaliteit van uw producten behouden.

Toepassingen adsorptiedrogers

Onze adsorptieontvochtigers worden regelmatig ingezet in de farmaceutische en chemische industrie, in ruimtes waar alleen bij lage temperaturen gewerkt kan worden, zoals in koelruimtes en bij werkzaamheden waar condensvorming of corrosie op de loer ligt:

Een adsorptieontvochtiger zorgt ervoor dat werkzaamheden gewoon door kunnen gaan, ongeacht het weer. De constante luchtvochtigheid die de droogmachine genereert, zorgt er tevens voor dat materialen niet in kwaliteit afnemen. Door de inzet van een adsorptiedroger bent u niet afhankelijk van weersomstandigheden en voorkomt u schade door een te hoge luchtvochtigheid.

Welke adsorptiedroger huren?

Wij verhuren adsorptiedrogers in diverse maten, van kleine adsorptieontvochtigers voor kleine ruimtes tot aan industriële drogers die elk tot 9.000 m3 lucht per uur drogen. Onze populairste adsorptiedrogers zijn de:

Exclusief te huur bij Droogspecialist: industriële adsorptieontvochtigers

Droogspecialist ontwikkelde een breed inzetbare industriële adsorptiedroger voor de verhuur. Deze adsorptiedrogers worden geleverd in een container.

Hierdoor is de droger:

  • eenvoudig te verplaatsen en
  • geschikt voor toepassing buiten

Deze industriële adsorptiedrogers zijn voorzien van een eenvoudig bedieningspaneel aan de buitenzijde en worden onder andere ingezet in de industrie, scheepvaart en bouwprojecten.

Werkingsprincipe adsorptiedrogers

Vochtige lucht wordt door een draaiend silicagel-wiel geblazen, dat het vocht uit de lucht onttrekt. Een deel van de aangezogen lucht wordt elektrisch verwarmd en door een afgesloten gedeelte van het wiel geblazen. Deze vochtige en warme lucht wordt door een luchtslang naar buiten geblazen en afgevoerd.

Hoeveel machines huren?

Het aantal adsorptieontvochtigers dat u huurt is afhankelijk van een aantal factoren:

  • de oppervlakte en inhoud van de te drogen ruimte
  • het materiaal dat gedroogd moet worden
  • de beschikbare energievoorziening
  • de mate van vochtigheid

Bent u klaar voor het huren van een adsorptiedroger? We informeren u graag wat de beste oplossing is voor uw project!