9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Axiaal Ventilator

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Industriële ventilator

Axiaal ventilatoren zijn een goede keuze als er grote hoeveelheden lucht verplaatst moeten worden. Ze zijn voor meerdere doeleinden geschikt en worden onder andere vaak ingezet in machinekamers, productieruimtes en bedrijfsgebouwen.

Een axiaal ventilator dankt zijn naam aan de richting waarin de luchtstroom zich verplaatst, namelijk in de lengterichting van de aandrijfas. Een grote axiaal ventilator is zeer geschikt voor industriële toepassingen.
De ventilatoren hebben een hoog rendement en zijn over het algemeen energiezuiniger dan radiaal ventilatoren. Bovendien zijn axiaal ventilatoren vaak compacter en lichter van gewicht, wat gunstig is voor het transport en de installatie.

Axiaal ventilator DAV6600 huren
Axiaal ventilator TTV6000

Toepassingen axiaal ventilator

Axiaal ventilatoren zijn heel geschikt voor industriële omgevingen, maar kunnen ook in allerlei andere ruimtes worden gebruikt. Denk daarbij aan klas- of gymnastieklokalen, winkels, horecabedrijven, bedrijfskeukens, of kantoren.
Afhankelijk van de grootte en het vermogen zijn axiaal ventilatoren toepasbaar voor:

  • koelen van ruimtes, machines en materialen
  • drogen van producten, plafonds, vloeren en tapijt
  • afzuigen van verontreinigde lucht
  • inblazen van schone lucht

Axiaal ventilator voor koelen

Omdat een axiaal ventilator in staat is om grote volumes lucht te verplaatsen, is hij ideaal voor toepassingen waarbij veel lucht nodig is zoals bij het beluchten en koelen tijdens industriële processen of voor het koelen van grote ruimtes.

Axiaal ventilator voor drogen

Ter ondersteuning van allerhande droogprocessen worden axiaal ventilatoren ingezet als aanvulling op een droogmachine. Daarmee wordt het rendement van deze droogapparatuur flink verhoogd. Ze zorgen voor een goede luchtverdeling waardoor het verdampingsproces versneld wordt.

Axiaal ventilator groot Vortex VAF8000
Industriële ventilator huren DAV4500 - Droogspecialist

Axiaal ventilator voor betere luchtkwaliteit

Voor een gezond en fijn (werk)klimaat is een goede ventilatie van groot belang. Onze axiaal ventilatoren kunnen onder meer stof, verfdampen, lasrook en koolmonoxide afzuigen. De ventilator kan ook zorgen voor toevoer van schone lucht in slecht geventileerde ruimten. Een verbeterde luchtkwaliteit heeft daarnaast een gunstig effect op de motivatie en productiviteit van werknemers.

Axiale ventilator versus radiale ventilator

Een radiaal ventilator kan een gemiddelde hoeveelheid lucht verplaatsen. Radiale ventilatoren kunnen meer druk genereren dan axiale ventilatoren, waardoor ze goed presteren in combinatie met hogedruksystemen.

Het verschil tussen beide types ventilatoren wordt veroorzaakt door de richting van de luchtstroom. Bij een radiale ventilator wordt de luchtstroming in de waaier haaks omgebogen. Radiale ventilatoren hebben doorgaans een groter formaat en zijn zwaarder dan axiaal ventilatoren.

  • 24/7 bereikbaar
  • Binnen 24 uur geleverd
  • Advies & prijs op maat

Axiaal ventilator huren

Wilt u een axiaal ventilator huren en weten welk type het beste bij uw behoefte past? Bel 0172 203 026 of vul het contactformulier in. Wij informeren u graag verder.

Neem contact met ons op
Mobiele axiaal ventilator huren - Droogspecialist