9.3

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Klassieke vochtmeting nog altijd actueel

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Klassieke vochtmeting nog altijd actueel

Klassieke calcium carbid vochtmeting nog altijd actueel

U zult het vast meerdere malen hebben meegemaakt. Een recent geplaatste vloer in een woning of bedrijfspand is gaan werken. Het parket is uitgezet, er zijn blazen ontstaan in de gietvloer of de pvc-vloer is gaan schuiven. Schade aan parket en plankenvloeren is meer dan eens te wijten aan een te hoog vochtgehalte van de ondervloer. Om te voorkomen dat een dergelijke schade opnieuw ontstaat, is het van groot belang dat de ondervloer voldoende droog is. Dit is eenvoudig te meten met o.a. een Calcium Carbid meting.

Meten is weten

Veelal wordt hiervoor een indicatieve vochtmeting verricht. Het nadeel hiervan is dat deze niet altijd even betrouwbaar is. Er kunnen bepaalde stoffen in de vloer verwerkt zijn, die het resultaat van een indicatiemeting negatief beïnvloeden. Om absolute zekerheid te hebben over de status van het vochtgehalte in de vloer, kunt u het beste kiezen voor een klassieke Calcium Carbid vochtmeting.

Wat is een Calcium Carbid meting?

Een Calcium Carbid meting is een geijkte vochtmeting die zeer betrouwbaar en nauwkeurig de vochtigheid registreert. Deze methode is geschikt voor het bepalen van de absolute vochtigheid in vloeren, muren en plafonds. De calcium carbidmeter is een meettoestel dat werkt volgens de klassieke ‘Calcium Carbide Method’. Het aangegeven getal op de manometer komt overeen met de waarde van het restvocht volgens de toleranties van het WTCB (weergegeven in %). Deze meting is niet beïnvloedbaar door externe factoren zoals bijvoorbeeld geleidbaarheid.

Bekijk het filmpje over Calcium Carbid meten.

Calcium Carbid Meting

Terug naar overzicht