9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Conditioneren van 23.000 ton staal op bulk carrier

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Om corrosievorming (roest) van half- of eindfabrikaten te voorkomen, is conditionering tijdens vervoer of verwerking vaak noodzakelijk. Droogspecialist heeft altijd een oplossing op maat, om schade te voorkomen. Of het nu gaat om productieprocessen met vochtgevoelige materialen of het vervoer van bijvoorbeeld onbehandeld staal, zoals bij dit project dat wij onlangs afrondden.

Staal conditioneren tijdens het vervoeren of verwerken

De opdrachtgever, een grote vervoerder over zee, had een bijzondere lading te vervoeren: onbehandeld staal. Dit product is zeer gevoelig voor roestvorming. Daarom koos de opdrachtgever ervoor om het staal geconditioneerd te vervoeren, om het staal te beschermen tegen weersinvloeden op zee. De rollen onbehandeld staal, die gezamenlijk meer dan 23.000 ton wegen, worden verscheept naar Mexico.

Adsorptiedroger voor conditioneren staal

Het laden hiervan was een behoorlijke klus, waarbij rekening gehouden moest worden dat de lading goed gelijkmatig verdeeld wordt. Ook de luchtvochtigheid in het ruim van het schip moet dus voldoende laag zijn, om corrosie te voorkomen. Op dit project zijn twee grote adsorptiedrogers van het type MA-2500 C ingezet, waarbij alleen vochtige lucht naar buiten wordt afgevoerd. Zo blijft de lading van het schip in optimale conditie.

Hier een korte impressie van het project:

Heeft u ook een speciaal project met betrekking tot voorkomen van corrosie?
Wij kunnen u hier ongetwijfeld bij helpen.

 

Neem contact op