9.3

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Adsorptiedroger Munters MX 2700 zorgt voor de juiste luchtvochtigheid in plantenkas

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Er zijn plekken in Nederland waar het altijd warm is. Comfortabel natuurlijk maar daar kunnen echter andere problemen ontstaan, bijvoorbeeld met de luchtvochtigheid. Onlangs werd Droogspecialist gebeld door een kweker uit Brabant; de vochtigheid in een grote plantenkas was te hoog, waardoor schimmelvorming een reëel risico vormde voor de planten in de kas.

Constante luchtvochtigheid belangrijk bij glastuinbouw

Dat planten en bloemen bij een bepaalde temperatuur optimaal kunnen groeien is wel bekend. Maar dat de luchtvochtigheid ook van belang is, weet niet iedereen. Toch groeit elk gewas bij een bepaalde vochtigheid het beste. Toen de kweker belde en zijn probleem meldde, kwamen we direct in actie; we namen een test af om de luchtvochtigheid te meten en installeerden 6 grote ontvochtigers (Munters MX2700 adsorptiedroger) om de vochtigheid in plantenkas te verlagen. En met succes. Binnen enkele uren was de luchtvochtigheid op een juiste waarde.

Adsorptiedroger Munters MX2700 – eigenschappen

De adsorptiedroger Munters MX 2700 is zeer geschikt voor bouwdroging, het drogen van waterschade, brandschade en industriële droging en is voorzien van een regelbare hygrostaat om de luchtvochtigheid op een constant niveau te houden. Deze sorptiedroger blaast zeer lage luchtvochtigheid uit, waarmee de kweker snel het gewenste luchtvochtigheid in de kas bereikte.

Wilt u meer weten over de adsorptiedroger Munters MX2700?

Elk droogtraject vraagt om maatwerk. Met welke factoren we rekening houden bij het selecteren van de juiste droger voor uw project:

  • de omvang/oppervlakte van het te drogen object;
  • de temperatuur in de ruimte;
  • de vochtigheidsgraad;
  • de gewenste relatieve luchtvochtigheid bepalen de keuze voor droogapparatuur.

Wij adviseren u graag welke machine voor u het meest geschikt is. Neem hiervoor contact met ons op.

Accessoires bij de adsorptiedroger Munters MX2700

Wilt u weten wat wij voor uw kas kunnen betekenen? Heeft u problemen met de regeling van de luchtvochtigheid en zoekt u een snelle oplossing? Wij denken graag met u mee. Neem contact met ons op voor een offerte op maat!

Neem contact op