9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Adsorptiedroger gaat offshore

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Onze zakenpartner Boels contacteerde ons afgelopen jaar voor een interessant project op de Noordzee. Op een elektriciteitsplatform van Tennet op de Noordzee moesten pijlers gestraald worden. Met het zoute zeeklimaat ligt roestvorming tijdens het stralen op de loer. Droogspecialist werd wederom gevraagd de luchtvochtigheid op een constant niveau te houden op een project overzee. Hiertoe werden de pijlers van het platform voorzien van een sealinglaag rondom een stijger, die om elke pijler werd geplaatst. Het klimaat in de afgesloten ruimte werd geconditioneerd door 4 industriële drogers die Droogspecialist leverde voor dit grote, overzeese project: de adsorptiedroger MX2700, een adsorptiedroger offshore.

Adsorptiedroger Offshore

De Munters Sorptiedroger MX2700, die is geplaatst in een goed te vervoeren zeecontainer, is zeer geschikt is voor klussen in de offshore industrie. Dit zijn de specificaties van de adsorptiedroger…

  • De Munters adsorptiedroger MX2700:
  • meet 2,1 x 1 x 1,9 meter en weegt 940 kg.
  • genereert 2700 m3 droge lucht per uur
  • onttrekt 549 liter water per 24 uur
  • kan worden voorzien van een hygrostaat om de luchtvochtigheid te meten
  • heeft een eenvoudig bedieningspaneel

Tennet vervoert windenergie naar de kust

Sinds 2016 bouwt Tennet voor de kust van Borkum een convertorstation met een onderstation, om de op zee opgewekte energie om te zetten van gelijkstroom in driefasenstroom. De 900 megawatt-gelijkstroomverbinding zal in de zomer van 2019 worden opgeleverd. Vanuit het convertorstation wordt de door windenergie opgewekte elektriciteit geleverd aan het elektriciteitsnet. De energie moet daartoe over een afstand van 160 km via een 130 km onderzeese kabel naar het vaste land worden getransporteerd, naar Emden.

Vervoer offshore en onshore

De laatste 30 kilometer wordt de stroom via land vervoerd via kabels, naar het onshore convertorstation. De eerste steen voor dit station werd in 2016 gelegd en werd in 2018 voltooid. De kabels over land werden in 2015 al gelegd. In het voorjaar van 2018 werden de laatste kabels op zee gelegd. Het vervoeren van het in Dubai gebouwde offshore convertorstation was een groot en precies project. In september 2018 begon het convertorstation aan de grote reis overzee naar de Noordzee en in oktober kreeg het station zijn definitieve plek.

Bekijk meer foto’s van dit enorme project Adsorptiedroger Offshore.

Bij Droogspecialist vind u een uitgebreid aanbod adsorptiedrogers voor verschillende doeleinden.

 

Neem contact op