9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Anhydrietvloer drogen in congrescentrum

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Anhydriet vloer drogen? Droogspecialist is uw partner als het gaat om drogen, ventileren, vocht meten en verwarmen. Dagelijks zijn wij op pad voor industrie, scheepvaart en bouw om projecten te drogen. In deze case meer over het versneld anhydrietvloer drogen.

Een congrescentrum in Amsterdam moest recent snel worden afgebouwd. De vloer was echter nog veel te nat om vloerbedekking op te kunnen leggen. De uitvoerder van dit project kende Droogspecialist al van andere projecten, dus met één telefoontje stond er dezelfde dag een grote mobiele adsorptiedroger op dit project. Met 1 doel: de anydrietvloer drogen.

Anhydrietvloer drogen

Met behulp van een bouwdroger werden binnen zeer korte tijd vele honderden liters water uit de vloer onttrokken. Door middel van krachtige ventilatoren is – naast de droge lucht vanuit de mobiele adsorptiedroger – ook een goede luchtstroming gecreëerd, direct over de vloer, waardoor het vocht makkelijk verdampte. Weten hoe lang u een bouwdroger nodig heeft? Bekijk onderstaand filmpje.

Wat is een anhydrietvloer?

Een anhydrietvloer is een calsiumsulfaat gebonden ondervloer. Deze ondervloer wordt veelvuldig gegoten in appartementen en hoogbouw, maar ook in projectbouw waar veel huizen tegelijkertijd opgeleverd moeten worden. Het verschil tussen een anhydriet- en zandcementvloer is vaak lastig te zien voor een leek.

Vloeivloer: efficiënt en snel

Een anhydrietvloer is een vloeivloer. Het voordeel hiervan is dat het aantal vierkante meters vloer dat men per dag kan gieten veel groter is dan bij een zandcementvloer. De anhydrietmortel wordt als kant en klaar product met een mixauto vervoerd naar de bouwplaats. De vloerenleggers brengen met gemak 100 ton per dag aan.

Waar moet u op letten bij de afwerking?

Een anhydriet gietvloer is een ondervloer. Deze moet altijd bedekt worden met vloerbedekking of andere wijze van afwerken. Bij de afwerking dient u rekening te houden met voorbehandelen. Zo zult u extra moeten schuren, eventueel een extra impregneerlaag moeten aanbrengen om de top van de anhydrietvloer te versterken, of zelfs de anhydriet ondervloer laten egaliseren.

Anhydrietvloer drogen

Vaak mag het maximale vochtpercentage van een anhydrietvloer ten hoogste 0,5% bedragen. Het vochtpercentage kan zeer nauwkeurig door Droogspecialist worden gemeten door middel van een Calcium Carbid meting. Indien het vochtgehalte hoger is dan 0,5% beschikt Droogspecialist over diverse technieken om het vocht versneld uit de vloer te onttrekken.

Meer weten over het meten van het vochtgehalte in anhydriet- of zandcementvloeren of onze mobiele adsorptiedroger?

Neem contact met ons op voor meer informatie over het drogen van anhydrietvloeren.

Neem contact op