9.3

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Drogen in de Y-towers

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

De droogtijd van een nieuwgestorte betonvloer kan oplopen tot een kleine maand. Tijd die u vaak niet heeft bij strakke deadlines voor oplevering. Beton sneller drogen is dan het devies. Lees hier hoe wij dit aanpakken.

Voor een ambitieus bouwproject in Amsterdam zijn wij onlangs door onze partner Boels gevraagd om de verwarming en klimatisering van het project te verzorgen. Lees hier meer over dit omvangrijke project.

Uitbreiding van de skyline van Amsterdam

Midden op de Strip in de wijk Overhoeks in Amsterdam, vlak bij het Eye en de A’DAM Toren, verrijst in 2023 de hoogste toren van Amsterdam-Noord. Met de ontwikkeling van de Y Towers wordt er een eyecatcher aan de skyline van Amsterdam toegevoegd, op steenworp afstand van het historische centrum.

Hotel- en appartemententoren

Het project bestaat uit twee torens van meer dan 100 meter hoog, die met elkaar verbonden worden door een laagbouw van vier verdiepingen. De twee torens hebben elk hun eigen functie. Er verrijst een woontoren met in totaal 294 appartementen. In de andere toren komt de Duitse hotelketen Maritim met 579 hotelkamers. Met een hoogte van 110 meter wordt dit de hoogste toren in Amsterdam Noord. De Skybar op de 33e verdieping van het hotel biedt uitzicht over de hele stad.

Dekvloeren van beton sneller laten drogen

In de laagbouw wordt op dit moment de cementdekvloer gestort en worden de metalstud wanden afgewerkt met gipsplaten en isolatie. Om het droogproces te versnellen en te zorgen voor een aangenaam werkklimaat, plaatsten wij onlangs een groot aantal adsorptiedrogers van het type Munters 200LKV. Per verdieping plaatsten we in opdracht van onze partner Boels tevens 2 elektrische kachels en een aantal ventilatoren om de warme en droge lucht te verspreiden over de vloer. De adsorptiedrogers in combinatie met de ventilatoren zorgen voor snelle verlaging van de luchtvochtigheid, waardoor de vloer sneller kan drogen en het klimaat aangenaam blijft.

Droogtijd beton

Betonvloeren hebben over het algemeen een lange droogtijd. Net gestort beton is pas na 28 dagen volledig uitgehard. Na een paar dagen is de betonvloer beloopbaar. De droogtijd van beton is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het vochtgehalte van de vloer, het soort cement en de weersomstandigheden. Betonvloeren moeten niet te snel drogen om scheurvorming te voorkomen. Een klein gedeelte van het vocht mag verdampen, maar beton moet ook een klein beetje vochtig blijven om goed uit te harden.

Weten hoe wij uw beton sneller laten drogen?

Neem contact op