9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Condens voorkomen in koelcel

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Bij een grote zuivelproducent in het oosten van het land werd onlangs een probleem geconstateerd: de luchtvochtigheid in de kaasopslag was te hoog geworden door het vochtige weer, waardoor het rijpingsproces en de kwaliteit van de kaas in gevaar zouden kunnen komen. Door de hoge luchtvochtigheid in de natte herfst periode, was inzet van droogapparatuur noodzakelijk.  Droogspecialist werd erbij geroepen om snel een oplossing te bieden om de luchtvochtigheid omlaag te brengen.

Drie adsorptiedrogers klaren de klus

Vanwege de beperkte opstelmogelijkheden van de apparatuur plaatsten we drie adsorptiedrogers van het type Munters ML1100, met een capaciteit van 1.100 kubieke meter droge lucht per uur. Die zorgden ervoor dat de luchtvochtigheid in de kaasopslag snel naar het juiste niveau werd gebracht. De klant was dusdanig tevreden dat ons werd gevraagd om ook een oplossing te bedenken voor een andere kaasopslag, waar net een nieuwe beschermende coatinglaag op de vloer moest worden aangebracht. Er kon ongewenst vocht op de nieuw aan te brengen vloer komen, door condensdruppels vanaf het plafond. Dit condens kon ontstaan doordat de bovengelegen koelcel wel in bedrijf was, waardoor er op het plafond, door de kou, condensdruppels ontstonden, die naar beneden druppelden.

Drogen versneld werkproces

We plaatsten daar 15 drogers van het type M200-LKV, in combinatie met ventilatoren. Die zorgden ervoor dat het vocht onttrokken werd en condens geen kans kreeg om te ontstaan. Deze apparatuur heeft gedurende twee weken bij de klant gestaan, totdat de vloercoating kon worden aangebracht.

Weten hoe u uw ruimte optimaal droog kunt houden?

Of de relatieve luchtvochtigheid snel naar beneden halen? Droogspecialist heeft altijd de juiste oplossing op maat! Neem vandaag nog contact met ons op!

Neem contact op