9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Drogen in een ijshal

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Dat drogen noodzakelijk is bij waterschade of een te hoge vochtigheid, maken we dagelijks mee. Maar dat er in een grote indoor ijshal ook vochtproblemen kunnen ontstaan, is geen dagelijkse kost voor ons. Toch is het heel logisch dat er, gezien de weersomstandigheden, ook droogapparatuur nodig is. Juist nu de temperaturen nog aangenaam warm zijn, zo aan het einde van de zomer.

Vochtproblemen veroorzaken maanlandschap op ijsbaan

De luchtvochtigheid is ook nog hoog. Met lage temperaturen – zoals in deze ijshal – ontstaan er al heel snel vocht- en condensproblemen. De koude ijshal trekt vocht aan, wat zorgt voor condensvorming. En dat wil men juist voorkomen! Een gladde ijsvloer kan dan zomaar veranderen in een mini-maanlandschap, als er condensdruppels op de bevroren ijsvloer vallen.

Condensproblemen voorkomen in ijshal door drogen

En dat moet nu juist voorkomen worden. Door de luchtvochtigheid in de ijshal te verlagen krijgt vocht en condens geen kans meer, en blijft de kwaliteit van het ijs gewaarborgd. Hiertoe plaatsten wij twee droogmachines. In de ijshal plaatsten wij een mobiele droger van het type MD2700. In de curlinghal plaatsten we een Munters adsroptiedroger van het type MX2700. Deze drogers zullen voor langere periode de ijshal op de juiste luchtvochtigheid houden. De eigenschap onze unieke adsorptiedrogers is dat ze een zeer lage luchtvochtigheid uitblazen en daarmee een laag dauwpunt kunnen behalen. Het drogingsproces verloopt hierdoor efficiënter en sneller.

Accessoires bij deze drogers

Hygrostaat analoog / digitaal
Luchtslang
Verlengsnoer
Meetsysteem

Droogspecialist maakt ook hier het verschil

Leuk dat wij ook bij dit project weer het verschil mogen maken. Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw project? Wij adviseren u graag over welke machine voor u het meest geschikt is. Er bestaat namelijk niet zoiets als een standaard droogproces! Neem nu hiervoor contact met ons op. Desgewenst zijn wij binnen een dag bij u op locatie.

# condensproblemen voorkomen in ijshal

Neem contact op