9.3

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Condensvorming voorkomen bij Limburgse bierbrouwerij

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

“Hoe kunnen wij condensvorming voorkomen?” Het is een vraag die ons vaak wordt gesteld. Condensvorming kan voor grote problemen zorgen bij industriële processen, waar halffabricaten vochtig kunnen worden en aan kwaliteit kunnen verliezen. Of er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan door bijvoorbeeld gladde vloeren. Condens voorkomen is dus altijd beter dan drogen/conditioneren na ontstane vochtproblemen.

Hoe wij condensvorming voorkomen – een case

Bij een Limburgse bierbrouwerij plaatsten wij onlangs een droogmachine van het type ML1350 op het dak, om de luchtvochtigheid in de brouwerij omlaag te brengen en zo condensvorming te voorkomen. De luchtvochtigheid in het gebouw is daar met regelmaat te hoog. De wisselende buitentemperaturen (dan weer koud, dan weer warmer, vrieskou etc.) in combinatie met de luchtvochtigheid binnen zorgen voor condenseren bij lagere temperaturen. Hierdoor konden er meerdere vochtproblemen ontstaan, zoals condens vocht op de koude biertanks. Dat leidde weer tot gladde vloeren. Ook de betonnen plafonds en de oude muren condenseerden regelmatig, waardoor deze vochtig werden en schimmelvorming zou kunnen gaan ontstaan. Een onwenselijke situatie.

De ML1350: een krachtige industriële droger

Om dit probleem tijdens de koude wintermaanden te kunnen tackelen, nam de brouwerij contact met ons op. Nadat we de situatie in kaart hadden gebracht kwamen we tot de conclusie dat de ruimte om een grote droger vroeg om condensvorming te voorkomen. De Munters ML1350 droger opereert bij temperaturen van – 20 graden tot + 40 graden Celsius. Een ideale machine voor industriële toepassingen.

Luchtvochtigheid op peil, condensvorming opgelost

Door het plaatsen van de droogmachine is de luchtkwaliteit in het gebouw beduidend verbeterd en is het probleem van condensvorming opgelost. Met name de voedingsmiddelenindustrie heeft baat bij dit soort oplossingen om de luchtvochtigheid op peil te houden om condensvorming te voorkomen. Het is uiteraard van belang om dit zeker in de voedingsmiddelenindustrie op het juiste peil te houden.

Droogspecialist heeft altijd een passende oplossing

Omdat de grote installatie wegens ruimtegebrek niet binnen kon staan, plaatsten we deze op het platte dak van het gebouw en sloten ‘m aan op het inblaaskanaal van de luchtbehandelingsinstallatie. Door deze oplossing is het binnenklimaat nu optimaal en opereert de installatie probleemloos.

Proost op weer een succesvol project van Droogspecialist!

Weten wat wij kunnen betekenen voor uw project?

 

Neem contact op