9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Condensvorming voorkomen bij coating zeeschepen

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Bij een klant van een goede zakenrelatie werd een groot zeeschip gebouwd en moest de buitenkant van het schip voorzien worden van een coating. Om condensvorming te voorkomen, het dauwpunt constant laag te houden en zo de kwaliteit van het schilderwerk te waarborgen, werd Droogspecialist ingeschakeld. Wij hebben ons namelijk onder andere gespecialiseerd in bijzondere droogprojecten en het drogen van projecten van grote omvang.

Drogen met grote capaciteit

Dus op de vraag: “Joost kunnen jullie vanmiddag 30.000 m3 drogen?” was ons antwoord volmondig “ja”. Er moest nog heel wat geregeld worden op vrijdagmiddag om deze spoedklus te organiseren maar dat maakt ons werk juist leuk. We installeerden drie adsorptiedrogers van het type MXT9000, die elk 9.000m3 droge lucht per uur kunnen aanvoeren.

Drogen bespaart tijd en geld bij voorkomen condensvorming bij coating zeeschepen

Maar al te vaak maken we het mee dat we op het laatste moment op een coatingklus worden ingezet. Bij de planning wordt niet altijd rekening gehouden met de optimale omstandigheden die het aanbrengen van een coating vraagt. Drogen kost geld maar het uitlopen van de planning kost vaak meer geld. Een uitgestelde oplevering of slechte kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden, is al helemaal geen optie. Zo ook bij dit project. En onze klant? Die was uiterst tevreden met het resultaat. Dus condensvorming voorkomen bij coating zeeschepen? Bel droogspecialist!

De specificaties van de MXT9000 adsorptiedroger

Stroom verbruik: 115 Amp
Opgenomen vermogen: 75,5 kW
Spanning: 380~440 Volt   50/60 HZ
Lucht opbrengst: 9000 m³/uur
Capaciteit 20⁰C 80%  1521 ltr/24uur
Gewicht:  1880kg
Afmetingen LxBxH: 2440x1600x2600mm
R.V. regeling Manual / Automatisch
Uitvoering: Offshore Container
Vochtafvoer: Luchtslang
Statische druk: 300Pa
Bedrijfstemp: -20C/+40C
Geluidsniveau: 89 db(A)
Droge lucht uit: 2x Ø300mm of 1x Ø500mm
Vochtige lucht: Ø300mm
Draaiurenteller Ja
Hygrostaat aansluiting Ja

Accessoires bij de MXT9000

Hygrostaat analoog / digitaal
Luchtslang
Verlengsnoer
Meetsysteem

De eigenschap van deze adsorptiedroger is dat deze een zeer lage luchtvochtigheid uitblaast en daarmee een laag dauwpunt behaalt. Droging verloopt hierdoor efficiënter en sneller. Wij adviseren u graag over welke machine voor u het meest geschikt is.

Neem contact op