9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Dakisolatie drogen met uitdagingen

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Droogspecialist. Onze naam zegt vaak al genoeg. Zo ook bij een nieuwbouwproject in Amsterdam waar wij onze naam weer waar konden maken. De aannemer aldaar ondervond problemen met vocht, dat zich had genesteld onder de dakbedekking van het pand. En omdat het dak vol lag met technische installaties en zonnepanelen, was de oplossing om het vocht onder het dak vandaan te halen niet eenvoudig. Meerdere appartementen op de bovenste verdieping ondervonden problemen met vocht en lekkage. Dat vroeg om een snelle oplossing. Drogen van bovenaf was echter geen optie. Droogspecialist werd erbij gehaald en kwam met een slimme oplossing.

Slimme oplossing voor verwijderen vocht

We besloten gebruik te maken van de twee aanwezige luchtkanalen in de plafonds van de bovenverdieping. Die gebruikten we beurtelings voor het inblazen van droge lucht en het vacuüm afzuigen van het vocht. En met succes! Bij het in gebruik nemen van de drooginstallatie onttrokken de drogers (type MCS300, met condensor) letterlijk honderden liters water onder de dakbedekking vandaan. Na een week keerden we het systeem om, zodat de afzuigpunten werden belucht door de HDV 145 hogedrukventilator en de inblaaspunten onder vacuüm werden gezet. Op deze manier kon het vocht zoveel mogelijk verdampen. En omdat ook het weer gunstig was in deze periode, kon de drooginstallatie na twee weken alweer gedemonteerd worden.  Deze praktische oplossing bespaarde een berg kosten en kostbare tijd, zodat de aannemer het project tijdig kon opleveren.

Vochtige isolatie leidt tot problemen

Lekkages zijn een veelvoorkomende oorzaak van vochtproblemen in dakisolatie. Bij dit project was er op het dak veel werk verricht wat de kans op ongemerkte schade aan de dakbedekking groter maakt. Door een lek in het dak kan water direct in de isolatiematerialen sijpelen en doordrenkt raken van vocht. Dit kan leiden tot slecht werkende isolatie, het kapotvriezen van het dak in de winter en vochtproblemen in de appartementen. Het is essentieel om lekkages snel te repareren om verdere schade te voorkomen. Natte isolatie heeft namelijk een verminderd isolatievermogen, waardoor er meer warmte verloren kan gaan en de energierekening omhoogschiet. Door dakisolatie droog te houden, worden isolerende eigenschappen behouden en blijven energiekosten laag.

Herkennen van vocht in dakisolatie

Het herkennen van vochtproblemen in dakisolatie kan soms lastig zijn, omdat deze niet altijd zichtbaar zijn. Er zijn echter enkele tekenen waar je op kunt letten. Een van de meest voor de hand liggende tekenen van vochtproblemen is lekkage, vochtplekken en schimmelgroei. Schimmel gedijt goed in vochtige omstandigheden en kan vervelende gevolgen hebben. Een ander teken van vochtproblemen is een muffe geur in huis. Daarnaast kunnen vochtige plekken op je plafond ook wijzen op vochtproblemen in je dakisolatie.

Weten wat wij kunnen betekenen voor uw project? Wij hebben altijd een passende droogoplossing! Neem vandaag nog contact met ons op!

Neem contact op