9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Daklekkage bij voedingsmiddelenproducent legt productie stil

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

In de zomervakantieperiode stond de telefoon bij Droogspecialist niet stil. We werken dan weliswaar met minder personeel maar schades en spoedopdrachten laten zich niet plannen. Zo ook bij een voedingsmiddelenproducent in het noorden van het land. Droogspecialist kreeg een belletje dat er water uit het plafond dreigde te druppelen in de productieruimte, waar potjes met voedingsmiddelen over de lopende band rolden. Direct werd er door het personeel actie ondernomen door over de productielijn een tent te plaatsen, over de verpakkingsmachines heen.

> Meer lezen over drogen in de voedingsindustrie

Rooktest voor opsporen oorzaak lekkage

Ook moest de oorzaak verholpen worden. Door het dakdekkersbedrijf werd een rooktest uitgevoerd. Hiermee kunnen lekkages eenvoudig worden vastgesteld in dakbedekking en afvoerleidingen. Het grote voordeel van de rooktest is dat de lekkage kan worden opgespoord, zonder hak- en breekwerk. Rook ontsnapt namelijk gemakkelijk door kleine gaatjes en kiertjes, waardoor lekkages snel kunnen worden gevisualiseerd. Met behulp van een rookgenerator blies de dakdekker onder hoge druk rook onder de dakbedekking. Op deze manier werd snel helder waar de lekkage zich bevond. Er werden meerdere zwakke plekken in de dakbedekking gevonden.

Isolatielaag dak drogen

Droogspecialist werd gevraagd om het vocht uit de isolatielaag te onttrekken, een van onze specialiteiten op het gebied van drogen. Met een hoogwerker werd onze droogapparatuur op het dak geplaatst. Stroomvoorziening en specialistische dakdroogapparatuur werden ingezet om het vochtprobleem op te lossen. We plaatsten twintig isolatiedrogers van het type VE4, in combinatie met adsorptiedrogers van het type M120. De droge lucht die de drogers uitblazen zorgt ervoor dat het aanwezige vocht gaat verdampen in de droge lucht. Door middel van een vacuümsysteem en waterafscheiders wordt het vocht en water onttrokken. De apparatuur blijft op het dak staan totdat het vastgesteld is dat er geen nieuw water meer kan binnen lekken en het dak definitief is gerepareerd. Met ons specialistische droogapparatuur maakten wij ook hier het verschil.

Meer weten over isolatie drogen?

Neem vandaag nog contact met ons op!

Neem contact op