9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Dauwpunt verlagen bij chemische fabriek in Frankrijk

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Een te hoog dauwpunt kan schadelijk zijn voor productieprocessen, halffabricaten of grondstoffen. Droogspecialist heeft droogapparatuur waarmee u het dauwpunt snel kunt verlagen.

Dauwpunt te hoog?

Door het uitvallen van bedrijfskritische apparatuur kan uw productieproces stil komen te liggen. Dat is zeker bij fabrieken die 24/7 draaien een onwenselijke situatie. Bij dit project in Frankrijk was er een vaste droger uitgevallen en kwam het verwerken van grondstoffen, opgeslagen in vaten en die vaak onder zeer lage luchtvochtigheid verwerkt moeten worden, in gevaar. De opdrachtgever zocht contact met ons om het dauwpunt naar de juiste temperatuur te brengen.

MXT9000 adsorptiedroger

Onze droogtechnicus Jeroen laadde de droger op de aanhanger en was vroeg in de ochtend ter plekke bij de fabriek in Noord-Frankrijk, waar chemische stoffen worden verwerkt tot schoonmaakmiddelen. Samen met de opdrachtgever installeerden wij een grote adsorptiedroger van het type MXT 9000, plus een voorkoeler. Na een uitgebreide testronde kon het productieproces weer op gang gebracht worden.

Dauwpunt verlagen

De MXT 9000 was nodig omdat het productieproces in deze fabriek een zeer laag dauwpunt nodig heeft (van -40 graden) en de MXT 9000 daarvoor een uitgelezen droogmachine is, die 9000 kubieke meter lucht per uur droogt.

IX diagram dauwpunt berekenen

Dauwpunt betekenis

Het dauwpunt is de temperatuur waarbij de lucht dusdanig gevuld is met waterdamp dat er wolkenvorming of dauwdruppels ontstaat, zodra de temperatuur bij gelijkblijvende dampdruk daalt. Hoe hoger de luchtvochtigheid, hoe dichter het dauwpunt ligt bij de temperatuur van de lucht. Bij een hoge luchtvochtigheid (>70%) is de lucht bijna verzadigd en hoeft deze nog maar weinig te worden gekoeld om te condenseren. Bij een relatieve luchtvochtigheid van 100% is het dauwpunt gelijk aan de luchttemperatuur.

Hoe dauwpunt berekenen?

Vraagt u zich af hoe u het dauwpunt kunt bepalen? Download dan de Munters Psychrometric Calculations Tool: de PschygroApp.
Munters PsychroApp Psychrometric Calculations Tool

Wilt u het dauwpunt verlagen? Neem dan contact met ons op!

Droogspecialist heeft altijd de juiste droogoplossing om de relatieve luchtvochtigheid op de juiste waarde te brengen.

Neem contact op