9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Drogen koude lucht vraagt op speciale aanpak

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

De luchtvochtigheid omlaag brengen in een koelcel; dat is niet een kwestie van even een bouwdroger inzetten. Dat vraagt om meer gespecialiseerde apparatuur. Droogspecialist heeft passende oplossingen om te drogen in koude omgevingen, zoals in een vrieshuis of andersoortige (industriële) koudeopslag.

IceDry – efficiënt uw vrieshuis drogen 

Munters ontwikkelde een ontvochtiger, speciaal voor het drogen in koude omgevingen. Met deze Munters IceDry ontvochtiger wordt condens- of ijsvorming in een koelcel of vrieshuis voorkomen. Dat vocht in een vrieshuis tot problemen kan leiden, ondervond een groothandel in levensmiddelen. Condens- en ijsvorming, door het openen en sluiten van de vriescel, veroorzaakte meerdere malen voor een gladde vloer, wat tot nare incidenten leidde. Het bedrijf wilde daar een snelle en adequate oplossing voor hebben, om verdere incidenten te voorkomen.

Vrieshuis drogen

De vriescel, met een afmeting van zo’n 150 vierkante meter, koelt tot min twintig graden Celsius. Om de luchtvochtigheid naar beneden te halen – en zo condensvorming te voorkomen – plaatsten wij de Munters IceDry 1400. Die droogt tot 1.400 kubieke meter per uur. De vochtige lucht wordt buiten de cel afgevoerd.

Het effect van deze droger was snel te merken;  ijsvorming en gladheid verdwenen als sneeuw voor de zon. Weten wat wij voor uw vrieshuis of koelcel kunnen betekenen? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Lees hier ook over Condens voorkomen tijdens onderhoud.

Bekijk hier het filmpje (Engelstalig) van de IceDry 1400:

 Zoekt u een snelle oplossing voor condensvorming in uw vrieshuis of koelhal? Neem dan vandaag nog contact met ons op! 

Neem contact op