9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Drogen stucwerk in Woerden verkort droogtijd

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Net aangebracht stucwerk heeft afhankelijk van temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie, een bepaalde droogtijd nodig. Als de temperatuur relatief laag is, kan de lucht maar weinig vocht opnemen waardoor drogen stucwerk vaak te lang duurt.

Bij een renovatieproject in Woerden moest een groot kantoorgebouw geheel opnieuw worden gestuukt. De muren bleven op meerdere plaatsen te lang nat, waardoor de planning van schilderwerkzaamheden in gevaar dreigde te komen. Droogspecialist installeerde in eerste instantie op de bovenste verdieping 10 drogers met ventilatoren om het stucwerk te drogen, die er voor zorgden dat de hoge vochtigheidsgraad omlaag werd gebracht. Waardoor het natuurlijke droogproces een handje werd geholpen, zonder kans op scheurvorming.

Bouwdroger stucwerk

Een bouwdroger is een ontvochtiger die werkt volgens een condensatieprincipe. Eerst wordt de vochtige lucht met behulp van een interne ventilator uit de ruimte gezogen en door de bouwdroger geblazen. Vervolgens wordt de vochtige lucht door een verdamper geblazen. Dit zijn ijzeren platen die worden gekoeld. Het vocht condenseert op de ijzeren platen. Het condenswater wordt opgevangen in een reservoir en wordt afgevoerd. De droge lucht verlaat vervolgens de bouwdroger. Bouwdrogers volgen een natuurlijk droogproces. Daardoor zijn ze niet schadelijk voor je woning. Condensatiedrogen is een 100% veilige methode, waarbij het risico op barsten of scheuren vrijwel nihil is.

Stucwerk drogen combineren met verwarmen

Een bouwdroger wordt vaak geplaatst in combinatie met een ventilator en eventueel een kachel. Bij het plaatsen van een kachel moet een andere stroomgroep worden gebruikt, om het springen van zekeringen te voorkomen. Bij dit project plaatsten we de droger centraal in de ruimte, zodat de droge lucht vrij de ruimte in kan worden geblazen.
Met behulp van een vochtmeter wordt eenvoudig gemeten of de vloer, muur of plafond voldoende zijn gedroogd. Deze vochtmeter kunt u bij ons huren. Wilt u een zeer nauwkeurige vochtmeting laten uitvoeren, bijvoorbeeld om te bepalen of uw vloer gelegd kan worden? Of om bij garantiebepalingen vast te stellen wat het vochtgehalte van uw vloer is? Laat ons een calcium carbid vochtmeting uitvoeren of huur een vochtmeter.

Meer lezen over de drogers van Droogspecialist
Calcium Carbid meting laten uitvoeren?

Neem contact op