9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Droger in foodindustrie

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Hoe fijn zou het zijn als het productieproces van voedingsmiddelen zonder problemen kan verlopen? Tijdens de productie wordt er altijd gekeken hoe processen sneller maar ook efficiënter kunnen verlopen. Teveel vocht in de productieruimtes kan voor problemen zorgen, zeker wanneer producten in poedervorm worden verwerkt.

Luchtvochtigheid omlaag brengen

Een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot het verkleven van het halffabrikaten aan installaties. Door de luchtvochtigheid bij dit soort processen op de juiste waarde te brengen, kunnen problemen in het productieproces veelal worden voorkomen. Dit scheelt niet alleen veel onderhoud maar ook het product zelf is veelal van betere kwaliteit.

Vochtgevoelige cacao

Bij het produceren van chocolade is dit zeker het geval. Zo ook bij deze klant, die luchtblowers gebruikt voor het transporteren van de poederachtige producten. Ze waren op zoek naar een oplossing om de aangezogen lucht droger te krijgen, waardoor de kwaliteit van de chocolade producten hoger zou worden. Droogspecialist bood een passende oplossing: we installeerden een adsorptiedroger van het type Munters ML690, die zeer droge lucht uitblaast. Vochtige lucht wordt naar buiten afgevoerd en de droge lucht wordt door de luchtblower aangezogen voor het verwerkingsproces.

Storingen en uitval voorkomen met droger foodindustrie

Wanneer een machine in een ruimte staat waar verder geen toezicht is, kan er altijd ongemerkt een storing optreden waardoor temperatuur en of luchtvochtigheid niet meer op het gewenste niveau zitten. Daar zijn gelukkig oplossingen voor. Droogspecialist bied een meet- en bewakingssysteem, waarbij een melding wordt verstuurd naar de klant als de waarden te hoog of te laag worden. Ook kan de klant inzien wat de actuele situatie op locatie is door in te loggen. Zo wordt voorkomen dat er stilstand optreed en er achteraf schades zouden kunnen ontstaan.

Details van de Munters ML690 adsorptie droger foodindustrie

Stroom verbruik: 12,4 Amp
Opgenomen vermogen: 7,82 kW
Spanning: 380~440 Volt   50/60 HZ
Lucht opbrengst: 690 m³/uur
Capaciteit 20⁰C 80%  146 ltr/24uur
Gewicht:  143 kg
Afmetingen LxBxH: 715x590x1405mm
R.V. regeling Manual / Automatisch
Bedrijfstemp: -20C/+40C
Geluidsniveau: 68 db(A)
Draaiurenteller Ja
Hygrostaat aansluiting Ja

Weten wat Droogspecialist kan betekenen voor uw productieproces?

Neem contact op