9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Droog en warm winterseizoen Hockey Club Naarden

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

In de winter wordt er door veel hockeyteams zaalhockey gespeeld. Ook HC Naarden ziet zaalhockey als een belangrijk onderdeel van de hockeybeleving en hockeyopleiding. Spelers reizen doorgaans in de winter door het hele land om te kunnen spelen.

Zaalhockey is populair. Bijna alle teams (96%) van HC Naarden willen meedoen maar helaas is er te weinig zaalcapaciteit in de regio. Tijd dus vond de vereniging, om te onderzoeken of er andere mogelijkheden zijn om te kunnen hockeyen. Met een in januari 2014 opgerichte Zaalcapaciteit Commissie, is onderzocht welke opties er zijn om zoveel mogelijk teams te laten participeren met als belangrijke criteria:

  • Alle teams moeten mee kunnen doen als ze dat willen (voldoende training- en wedstrijdcapaciteit)
  • De locatie moet op fietsafstand zijn van Naarden
  • De zaalhockeycontributie moet kostendekkend zijn terwijl de contributie zo laag mogelijk moet worden gehouden

Met enorme toewijding is door de Zaalcapaciteit Commissie van HC Naarden gewerkt aan dé oplossing. Planning en kosten zijn in kaart gebracht, vergunningen bij de gemeente aangevraagd en er is overleg geweest met omwonende. Uiteindelijk is er gekozen voor een tijdelijke hockeytent.

Van korte duur…
In het najaar van 2014 is de tent gerealiseerd. Helaas bleek al snel dat een enorm probleem zou zorgen voor afgelaste wedstrijden. Door temperatuurschommelingen ontstaat condens. Dit vocht druppelde op de hockeyvloer zodat deze spekglad werd. Zeer gevaarlijk en in eerste instantie was een oplossing niet direct voor handen. Als dit probleem niet snel werd opgelost zou dit enorme financiële gevolgen hebben en imagoschade voor de club betekenen. Klimaatexperts, de tentleverancier en enkele ervaringsdeskundige waaronder De Droogspecialist, werd gevraagd om advies. De Droogspecialist adviseerde adsorptiedrogers in te zetten, waardoor condensvorming tegengegaan wordt. Het probleem bij de oorzaak aanpakken door de inzet van deze drogers bleek de beste optie.

Dweilen met de kraan open
Droogspecialist Joost Rozestraten vertelt: “Nadat wij telefonisch zijn benaderd zijn wij direct naar Naarden gekomen om het probleem te onderzoeken. Het water droop letterlijk van het dak en de wanden af. Ook de sportvloer werd hierdoor nat. Ten tijde van mijn bezoek werd de vloer dan ook gedweild maar het was letterlijk dweilen met de kraan open.”

Oplossing
De beste oplossing hiervoor is de inzet van adsorptiedrogers met een grote capaciteit. Deze ontvochtigers produceren lucht met een zeer lage luchtvochtigheid en zijn zeer geschikt in een omgeving met een lage temperatuur. Omdat er onvoldoende elektrisch vermogen beschikbaar was is ook een aggregaat geplaatst die voor de nodige stroomvoorziening zorgt. Met behulp van een speciaal kastje kan de gewenste luchtvochtigheid eenvoudig worden ingesteld op de gewenste waarde. Zo schakelt de droger automatisch aan als de luchtvochtigheid te hoog wordt. Met als resultaat een condensvrije tent en geen afgelaste wedstrijden meer door een gladde vloer.

Succesformule
Het succesverhaal van HC Naarden deed gauw de ronde. Al snel bleek dat ook andere hockeyclubs interesse hebben in de wijze waarop HC Naarden dit heeft aangepakt. Afgelopen 8 februari heeft HC Naarden een bijeenkomst georganiseerd voor zo’n 24 hockeyclubs uit de regio. Tijdens deze avond werd door de voorzitter van de vereniging Bert Hokojoku een presentatie gegeven over de aanpak en realisatie van de hockeytent. Ook De Droogspecialist Joost Rozestraten was aanwezig om vragen te beantwoorden.

Totaalconcept
Joost Rozestaten: “Dit traject is voor alle betrokkenen een mooi leerproces geweest. Aankomende jaren heeft HC Naarden ons gevraagd zowel de klimaatbeheersing als de verlichting van de tent te blijven realiseren. Een mooi compliment om te krijgen. Ook staat er nu een kant en klaar totaalconcept voor andere verenigingen die we op deze wijze kunnen ontzorgen. Tegen zeer mooie tarieven. We kijken er dan ook naar uit de samenwerking aankomende jaren voort te zetten.”

Interesse?
Ook voor andere (hockey)verenigingen zijn wij graag partner voor de gehele installatie. Wilt u meer informatie of een vrijblijvend gesprek? Bel 0172- 462026 en wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Neem contact op