9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Droogtijd cementdekvloer versnellen

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

“Is de vloer droog of nog te vochtig?” Deze vraag wordt ons vaak gesteld, zeker als er een vochtgevoelige afwerking op een net gestorte zandcementvloer of anhydriet dekvloer komt te liggen. Afwerkingen als PVC, parket, marmoleum of een gietvloer zijn gevoelig voor het vocht dat nog in de ondervloer kan zitten.

Droogtijd cementdekvloer versnellen?

Het vochtgehalte in met name anhydriet dekvloeren is vaak hoog. Klanten vertellen dat de dekvloer er vaak al weken in ligt maar dat het vochtgehalte maar niet wil dalen. Uiteindelijk lopen ze tegen een probleem aan omdat de planning niet gehaald kan worden voor het leggen van de vloer. Vaak is de plaatsingsdatum voor de vloer of keuken al maanden van tevoren vastgelegd.

Als de dekvloer te vochtig is kan dit grote gevolgen hebben. Het is dus belangrijk dat de dekvloer op tijd droog is. Als de juiste methode en behandeling wordt toegepast, kunnen wij veel in gevallen het restvocht-gehalte in de dekvloer meestal binnen twee weken naar het gewenste vochtgehalte van beneden de 0,5% krijgen.

Dit doen wij met specialistische droogapparatuur waarbij het onttrokken water direct wordt afgepompt in het riool. U hoeft dus tijdens het droogproces niet in de woning te komen.

De voordelen van versneld drogen:

  • Efficiënter werken: door versneld drogen is een de vloer tijdig op de gewenste vochtigheidsgraad waardoor de werkzaamheden zo min mogelijk vertraging oplopen en uw planning niet in gevaar komt
  • Continuïteit: stagnatie van de geplande werkzaamheden wordt voorkomen
  • Kostenbesparend: door de tijdsbesparing kunt u sneller doorwerken en bespaart u dus ook op de kosten
  • Behoud van kwaliteit van materialen: een droger voorkomt aantasting van de nieuwe materialen

Om het juiste vochtgehalte vast te stellen of de vloer droog is verrichten wij vaak een carbid vochtmeting. Dit is een zeer nauwkeurige meting die aantoont of de vloer droog is en gelegd kan worden of niet. Meer weten? Wilt u ook de droogtijd cementdekvloer versnellen? Neem direct contact met ons op!

Neem contact op