Grote waterschade hotel zorgt voor uitdaging
Bij de bouw van een groot hotel in Amsterdam, waar Droogspecialist in opdracht van partner…
Meer informatie
Normaal gesproken heeft een cementdekvloer een week droogtijd nodig per cm dikte van de vloer, met een minimale droogtijd van 28 dagen. Bij een vloer van bijvoorbeeld 6 cm dik duurt het dus minimaal 6 weken voordat de vloer droog genoeg is om af te werken. Uiteraard is dit getal afhankelijk van de bouw- en omgevingsfactoren, zoals het weer. In deze case bespreken we hoe wij de droogtijd van een cementvloer verkortten.
Bij de nieuwbouw van een grote villa in Alphen aan den Rijn moest in de parkeergarage een strakke gietvloer worden aangebracht. Voorwaarde voor het gieten van een dergelijke vloer is dat de ondervloer voldoende droog moet zijn. Eenmaal aangebracht moet de vloer nog uitharden. Na twee dagen mag er weer gelopen worden op de vloer maar het uitharden en drogen duurt veel langer.
Niet elke aannemer denkt eraan om de droogtijd mee te tellen in de planning. Ook bij dit project zorgde de net aangebrachte vloer voor problemen, met betrekking tot de droogtijd. Een probleem dat bij veel nieuwbouwprojecten opspeelt. Doordat de aannemer Droogspecialist inschakelde, kon de cementvloer in slechts drie weken tijd worden gedroogd naar een vochtgehalte waarop de waterdichte gietvloer aangebracht kon worden.
Lees meer over het drogen van een zandcementvloer
Voor dit project heeft Droogspecialist de MCS300-C adsorptiedroger en de DRV3000 Ventilator ingezet om de droogtijd van de cementvloer te verkorten.
Om het vochtgehalte te controleren, verrichte Droogspecialist elke week een controle vochtmeting. Hierdoor hoefde de droogapparatuur niet langer dan noodzakelijk te worden gehuurd. Met onze specialistische kennis en apparatuur weten wij precies wanneer een vloer droog genoeg is om af te werken. Hiervoor zetten wij veelal de zeer nauwkeurige carbidmeting in, om te controleren of de vloer daadwerkelijk voldoende droog is.
Een gewone vocht indicatiemeter is vaak niet erg betrouwbaar en ook de wijze van meting heeft invloed op het meetresultaat. Bij een meting moet men rekening houden met het type vloer, de aanwezigheid van evt. aanwezige vezels en de locatie van evt. leidingen. Factoren die van invloed zijn op de elektrische geleiding waarop deze meters hun resultaat op baseren. Een Calcium Carbid meter wordt niet beïnvloed door deze factoren en geeft daarom altijd het juiste vochtgehalte in de zandcementvloer weer. Zo heeft de aannemer altijd een betrouwbaar en nauwkeuriger resultaat en weet hij precies waar hij aan toe is.
Meer weten over de Calcium Carbid vochtmeting?
Neem contact op