9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Droogtijd opslagtanks na reiniging versnellen

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Opslagtanks waar producten in worden opgeslagen of getransporteerd worden veelal gereinigd nadat deze in gebruik zijn geweest. Dat gebeurt meestal met water. Doordat tanks besloten ruimtes zijn (van klein of groot formaat), waarbij de toegang van de tank vaak klein is, ontstaat na de reiniging van de tanks regelmatig een probleem om de tank weer op tijd droog te krijgen voordat het volgende product kan worden opgeslagen of vervoerd. Het is dan een uitdaging om de droogtijd drastisch in te korten.

Vochtige tank leidt tot problemen

Tanks van staal, rvs of beton drogen over het algemeen slecht. Toch is het van belang dat de tanks voldoende droog zijn voordat het nieuwe product erin wordt geplaatst, of het nu poeders, vloeistoffen, of olieachtige producten zijn. Daarnaast is er altijd de kans op het ontstaan van roest / corrosie. Bij bulkvervoer op schepen kunnen condens en vocht leiden tot verkleving van het product op de wanden van de tanks en bovendien is de kans op schimmelvorming natuurlijk bijzonder groot. In alle gevallen wil men dit natuurlijk voorkomen. Dat kan door inzet van onze adsorptiedrogers. Hiermee verlagen we de luchtvochtigheid in de tank drastisch, waardoor het vocht verdampt en de tank droog wordt.

Droogtijd tanks versnellen op bulk carrier

Zo ook recentelijk op een groot schip waar wij werden gevraagd voor een snelle droogoplossing. De klant moest de voorraadtanks van het schip droog opleveren na de reiniging en schakelde Droogspecialist in. Omdat in de scheepvaart veelal haast is geboden, plaatsten wij direct na de aanvraag drie grote adsorptiedrogers van het type MX2700. Deze robuuste droogmachines, in compacte zeecontainer geplaatst, hebben wij geschikt gemaakt voor industriële doeleinden.

De MX2700 droogt snel en efficiënt

De eigenschap van deze sorptiedrogers is dat ze een zeer lage luchtvochtigheid uitblazen en daarmee een laag dauwpunt kunnen behalen. De droging verloopt hierdoor efficiënter en sneller. Door de inzet van deze drogers was onze klant snel geholpen en konden het te vervoeren product probleemloos worden geladen op het schip.

Ook voor uw project de passende droger

Wij hebben voor elke branche een passende droogoplossing. Met een zeer breed assortiment Munters sorptiedrogers en jarenlange ervaring op gebied van droging kunnen wij ook u van dienst zijn. Wij beschikken over een grote vloot van kleine handzame drogers tot zeer grote industriële drogers in zeecontainers.

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

Neem contact op