9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Gevelplaten drogen bij nieuwbouwproject in Utrecht

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Utrecht is weer een mooi project rijker. Waar in 2008 het terrein van de KPN in Utrecht nog volledig leeg was, is een volledig nieuwe woonlocatie voor studenten en starters herrezen. Zes woontorens, met in totaal 244 woningen voor starters, worden binnenkort opgeleverd. Echter, een aantal gevels waren goed vochtig geworden als gevolg van niet goed afgewerkte kitnaden en regenval. Droogspecialist werd gevraagd dit vochtprobleem snel en kundig aan te pakken. 

Isolatie drogen gevelplaten

Voor het drogen van de gevelplaten kozen wij voor een specialistische droogtechniek: isolatie drogen. Dit proces gaat als volgt. We boren kleine gaatjes van 10 mm  aan de binnekant van de gevelpanelen. Via deze gaatjes blazen we droge lucht in de gevelpanelen. Het vocht dat in de isolatie is ingetrokken, kan op deze manier snel drogen. Met behulp van hoge luchtdrukventilatoren van het type HDV145, slangetjes en Munters -sorptiedrogers van het type ComDry M170L bliezen we lucht in de gevelpanelen. Het vocht kon op deze manier verdampen waardoor de schade stopte en de panelen als ook de isolatielaag behouden konden blijven. Waterafscheiders van het type WA 4 voerden het vrijgekomen water af.  Op deze wijze hebben wij zonder veel schade het vocht kunnen drogen en kunnen voorkomen dat de gevelplaten vervangen moesten worden. Dit scheelt niet alleen in de portemonnee maar ook het milieu is beter af omdat vervanging is voorkomen.

Waarom gevelisolatie?

Energiebesparing is een van de belangrijkste voordelen van gevelisolatie. Door warmteverlies of -winst via de gevel te verminderen, kun je de energiebehoefte van een gebouw aanzienlijk verminderen. Dit resulteert in lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk. Dankzij gevelisolatie hoeft er minder verwarmd te worden in de winter en minder gekoeld in de zomer. Dit kan op lange termijn aanzienlijke besparingen opleveren.  De energiebesparing die wordt bereikt met gevelisolatie komt niet alleen ten goede aan de portemonnee, maar ook aan het milieu. Door minder energie te verbruiken, wordt de uitstoot van broeikasgassen verkleind.

Voordelen van gevelisolatie

Het isoleren van de gevel van je gebouw biedt dus een breed scala aan voordelen, zowel op het gebied van energiebesparing als comfort. De belangrijkste voordelen:

  1. Energiebesparing: Het isoleren van de gevel levert behoud van warmte en dus energie op.
  2. Verbeterd comfort: Het zorgt voor een comfortabeler binnenklimaat, ongeacht het seizoen.
  3. Geluidsisolatie: Gevelisolatie kan ook helpen om geluidsoverlast van buitenaf te verminderen. 
  4. Verhoogde waarde van het gebouw: Het isoleren van de gevel van je gebouw kan de waarde ervan verhogen. 

Meer weten over dit project? https://www.fermacell.nl/nl/referenties/de-kwekerij-utrecht-nl

Weten wat wij kunnen betekenen voor uw project? Neem vandaag nog contact met ons op!

Neem contact op