9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Grootschalige droging bij renovatie studentencomplex

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Bij de renovatie van een studentencomplex in Leiden, waar 65 appartementen gerenoveerd werden, liep de aannemer tegen een groot probleem aan. Ook de kozijnen en het dak werden o.a. vernieuwd en door het natte vierde kwartaal van 2023 liep het project veel waterschade op. Dit leidde ertoe dat de constructie nat was geworden en dat er schimmel was ontstaan. Nadat het dak opnieuw beplakt was met bitumen en de kozijnen waren gemonteerd, moest het gebouw natuurlijk zo snel mogelijk worden gedroogd.

Tijdelijke verwarming

De aannemer die dit werk uitvoert, kende Droogspecialist al van eerdere projecten. Inmiddels zet deze opdrachtgever ons frequent in als het om droging en verwarmen gaat. Omdat ook de verwarming compleet werd vernieuwd, was er ook een tijdelijke oplossing nodig om de temperatuur in het pand omhoog te krijgen. Door middel van een indirect olie gestookte dieselheater van het type IMA61 brachten wij het gebouw op een aangename temperatuur van 15 graden Celsius. 

 Vochtmeting geeft helderheid

Toen onze specialist op het project arriveerde hebben we eerst door middel van vochtmetingen de omvang van de schade geïnventariseerd. Uiteindelijk waren er 32 van de 65 appartementen in meer of mindere mate nat geworden en was er snel een droogoplossing nodig. Doordat de stroomvoorziening op deze locatie beperkt was, installeerden we onze uiterst zuinige maar krachtige ontvochtiger van het type DS65-P. Deze droogmachine, met een capaciteit van 45 liter per 24 uur, ontvochtigde de appartementen binnen een periode van drie weken. 

 Gevolgschade ook aangepakt

Onze specialist gaf groen licht nadat de vochtmetingen voldoende positief uitsloegen. Ook zorgden we ervoor dat de aanwezige schimmel behandeld werd en niet meer verder kon groeien. De schimmel werd behandeld met een schimmeldodend middel waarna de muren en plafonds opnieuw geschilderd konden worden. Zo heeft Droogspecialist een totaaloplossing geleverd, waarbij de aannemer uiteindelijk geen vertraging heeft opgelopen en de woningen tijdig konden worden opgeleverd.

Ook op zoek naar een kundige droog- en verwarmingsoplossing? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Neem contact op