9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Drogen cement dekvloer versnellen

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

‘Hoe lang moet cementvloer drogen?’

Een vraag die vaak aan ons wordt gesteld. Deze vraag is afhankelijk van een aantal zaken en daardoor moeilijk te beantwoorden met een standaard antwoord. De droogtijd van bijvoorbeeld een zandcementvloer is circa 1 centimeter per week. Dus wanneer de dikte van uw vloer 6 of 7 cm is, is de droogtijd doorgaans 6 tot 7 weken. Dit is echter niet altijd het geval omdat de juiste temperatuur en relatieve luchtvochtigheid ook van belang zijn. De vloer is overigens beloopbaar na 24 uur.

Factoren die droogtijd zand cement vloer versnellen

Uiteraard spelen ook andere factoren een rol bij het drogen. Zo is de temperatuur van de ruimte medebepalend voor de snelheid van drogen. In een koude ruimte droogt een vloer bijvoorbeeld langzamer dan in een ruimte van ca. 20 graden Celsius. Het vrijgekomen vocht kan namelijk sneller verdampen in een warme ruimte. Ook het gewenste maximale vochtpercentage voor afwerking vloer speelt een rol, net als de grootte van de ruimte en de mate van ventilatie. Voor het versnellen kunt u naast droogapparatuur eventueel ook kiezen voor extra verwarmen. Droogspecialist heeft altijd de juiste droogapparatuur in huis voor het drogen van uw betonvloer.

Case: volgestorte convectorput drogen

Recent bezochten wij een klant waar ten behoeve van het aanleggen van vloerverwarming een en ander was aangepast aan de woning. De convectorput in de woonkamer was gedeeltelijk volgestort met zandcement mortel. Ook de vloer in de keuken was voorzien van een nieuwe laag zandcement. Omdat het natuurlijk droogproces van de nieuwe vloer langer zou gaan duren dan gewenst, nam de klant contact met ons op. Hij wilde snel de vloerafwerking gaan plaatsen en vroeg Droogspecialist om het drogen van de betonnen afwerkvloer te versnellen.

Luchtkussentechniek voor plaatselijk drogen

We kozen ervoor de luchtkussentechniek toe te passen om het drogen van het zandcement te versnellen. Met deze techniek creëren we in korte tijd plaatselijk een zeer droge luchtstroom. We plakten de natte plekken in de keuken en woonkamer af met plastic folie. Onder de folie blaast een adsorptiedroger een droge luchtstroom met een luchtvochtigheidspercentage van minder dan 15%. Daardoor verdampt het aanwezige vocht snel aan de droge lucht. Omdat het luchtvolume onder de folie sterk is verkleind, is het niet nodig om de totale ruimte te drogen. Daardoor was een kleine adsorptiedroger van het type Munters M120 voldoende.

Voordelen luchtkussen droging

  • Snelle droging
  • Beperkte inzet van apparatuur voor het zelfde resultaat
  • Vele malen voordeliger dan het drogen van een totale ruimte
  • Sterk gereduceerd stroomverbruik (milieuvriendelijk)

Weten wat wij voor uw vloer kunnen beteken? Weten hoe lang cementvloer moet drogen? Wij hebben altijd de juiste oplossing voor uw project! Neem contact ons op.

Neem contact op