9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Hoge luchtvochtigheid verlagen in fabriek

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Wilt u de hoge luchtvochtigheid verlagen? Veel fabrieken en bedrijfsproducties krijgen problemen wanneer het warm en klam vochtig weer wordt in Nederland.  Productieprocessen in fabrieken zijn gebaat bij een constante luchtvochtigheid en bepaalde halffabrikaten zijn vochtgevoelig. De te hoge luchtvochtigheid pakt Droogspecialist aan met specialistische droogapparatuur. Naast deze zgn. adsorptiedrogers, die een zeer lage procesluchtvochtigheid uit blazen, kunnen we deze lucht ook voor- of nakoelen.

Voor- en nakoelen om de hoge luchtvochtigheid te verlagen

Waarom doen we dat? Omdat er – zeker in de warme zomermaanden – veel vocht in de lucht zit. Wanneer een zeer droge lucht op een bepaalde temperatuur wenselijk is, zoals bij productieprocessen, heeft Droogspecialist altijd een oplossing op maat. Zo ook bij deze fabriek waarbij kunststof wordt verwerkt. Het productieproces is gebaat bij een constante temperatuur van 20 graden Celsius en een relatieve luchtvochtigheid van 40%. Wij installeerde een grote 9000m3 adsorptiedroger, in combinatie met een koeler. Daarmee kan de fabriek de zomer doorkomen.

Munters MXT9000

Deze droger meet ruim 2,5m x 2,5 meter en is 1,6m hoog en weegt een kleine 2 ton. De eigenschap van deze adsorptiedroger is dat de machine een zeer lage luchtvochtigheid uitblaast, tot wel 9000 m3 per uur. Daarmee behaalt de droger snel een laag dauwpunt in grote ruimten, zoals fabrieken. Droging verloopt hierdoor efficiënt en snel.

Monitoren luchtvochtigheid

Droogspecialist beschikt over monitorsystemen waarmee u 24/7 op uw mobiel of laptop de luchtvochtigheid en temperatuur kunt bekijken. Wanneer de gewenste ingestelde temperatuur en/of luchtvochtigheid wordt overschreden – of juist lager wordt – dan reageert het bewakingssysteem direct en gaat er een SMS-melding en of e-mail, naar de vooraf ingeprogrammeerde telefoonnummers. Ook verstuurt het systeem een melding op het moment dat de stroom van het apparaat wordt onderbroken. Op deze manier kunnen droog-, bevochtigings-, koelings-, of verwarmingsprocessen 24/7 worden bewaakt. Dit bewakingssysteem kunt u uitbreiden met meerdere sensoren zodat u meerdere vertrekken tegelijk kunt bewaken.

luchtvochtigheid meten monitoren

Wilt u advies welke adsorptiedroger voor u het meest geschikt is? Neem dan nu contact op met Droogspecialist voor meer informatie.

Neem contact op