9.3

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Industrieel drogen; ook de temperatuur van uw droge lucht onder controle

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Eind juni 2019 liep de temperatuur behoorlijk op, tot tropische hoogtes. Voor vele mensen een verademing, de warmte. Maar de luchtvochtigheid, die opliep tot wel 68%, kan bij industriële processen voor problemen zorgen. Wij ontvingen een telefoontje van een fabriek waar kunststof halffabricaat ten behoeve van de kledingindustrie wordt geproduceerd. Om het stilleggen van de productielijn te voorkomen, moest de lucht tijdig geconditioneerd worden.

Koele en droge lucht door industrieel drogen

De fabriek produceert grondstoffen met aardolie als basis. Bij dit proces wordt het vloeibare basismateriaal op koude, watergekoelde platen gespoten, waarna het product een stolt en uit elkaar valt. Deze platen mogen niet condenseren. Het is dan ook belangrijk dat de lucht droog is en de temperatuur laag. Het beheersen van de temperatuur is voor Droogspecialist geen probleem omdat wij met een industriële airco de lucht ook kunnen voor- en/of afkoelen. Deze airco koelt tot 18.000 m3 lucht per uur.

De specificaties van de industriële airconditioner:

• de airco kan zowel koelen als verwarmen
• is voorzien van externe thermostaat
• opereert stand alone
• heeft een aansluitingslang 600 mm
• is eenvoudig te bedienen
• heeft mogelijkheid voor recirculatie

Industrieel drogen
Om de hoge luchtvochtigheid te behandelen, zette Droogspecialist twee industriële drogers in:
– de MX2-95, die zorgt voor overdruk in de ruimte, zodat vochtige en warme lucht van buiten ook buiten blijft
– de MXT5000 die op recirculeren werd gezet, zodat de lucht in het bedrijf steeds droger werd. We koppelde twee slangen aan de droger: 1 om droge lucht naar binnen te brengen en 1 om de lucht uit de hal nog droger te maken en terug te blazen.

Op deze wijze konden binnen een mum van tijd zowel de juiste luchtvochtigheid als de juiste temperatuur worden gewaarborgd, zodat het productieproces niet stagneerde.

Benieuwd wat wij voor uw productieproces kunnen betekenen tijdens tropische warmte met industrieel drogen?
Neem contact met ons op.

Neem contact op