9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Industriële ontvochtiger bij spoedklus| Droogspecialist

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Een Belgisch bedrijf dat werkzaamheden uitvoert aan gasleidingen, contacteerde onlangs Droogspecialist. Op een gasleiding uit 1970 moest een nieuwe isolatielaag aangebracht worden maar door de vochtigheid van het vroege voorjaar had men last van condensvorming. Uitstellen van het werk was niet mogelijk en wachten op gunstige weersomstandigheden was ook geen optie. De oplossing van Droogspecialist? Droge lucht inbrengen met een adsorptiedroger. Een industriële ontvochtiger van het type MX2700 zorgde voor een heel laag dauwpunt, waardoor het vocht werd verdreven en condensvorming geen kans meer had.

Er werd door de klant een tent over de werkplek geplaatst en onze technicus Vincent installeerde een grote adsorptiedroger die een capaciteit heeft om 2.700m3 droge lucht per uur in de tent te blazen. Zo werd de luchtvochtigheid in de tent optimaal gemaakt, zodat er toch doorgewerkt kon worden. Als de werkzaamheden op deze plaats klaar zijn zal de machine ook verderop in het tracé ingezet worden, zodat er geen oponthoud plaats vind in de planning.

Over industriële ontvochtiger MX2700 

Droogspecialist beschikt over een uitgebreid verhuurprogramma van Munters adsorptiedrogers, ook wel ontvochtigers genoemd. De luchtvochtigheid is optioneel regelbaar door een ingebouwde hygrostaat en is zeer geschikt voor bouwdroging, waterschade, brandschade, industriële droging etc. De eigenschap van deze adsorptiedroger is dat deze een zeer lage luchtvochtigheid uitblaast en daarmee een laag dauwpunt behaalt, zodat condensvorming wordt uitgesloten. Projecten lopen hierdoor geen vertraging op en droging verloopt efficiënter en sneller.

Wij hebben voor elke branche een passende droogoplossing. Met een zeer breed assortiment Munters adsorptiedrogers in combinatie met jarenlange ervaring op gebied van droging, kunnen wij ook u van dienst zijn. Wij beschikken over een grote vloot van kleine handzame drogers tot zeer grote industriële drogers in zeecontainers.

Accessoires bij dit artikel:

Hygrostaat analoog / digitaal
Luchtslang
Verlengsnoer
Meetsysteem

Technische specificaties van de industriële droger MX2700:

Stroom verbruik: 54,4 Amp
Opgenomen vermogen: 35,4 kW
Spanning: 380~440 Volt   50/60 HZ
Lucht opbrengst: 2700 m³/uur
Capaciteit 20⁰C 80%  549 ltr/24uur
Gewicht:  940kg
Afmetingen LxBxH: 2100x1030x1910mm
R.V. regeling Manual / Automatisch
Uitvoering: Offshore Container
Vochtafvoer: Luchtslang Ø200mm
Statische druk: 300Pa
Bedrijfstemp: -20C/+40C
Geluidsniveau: 78 db(A)
Droge lucht uit: Ø300mm
Vochtige lucht: Ø200mm
Draaiurenteller Ja
Hygrostaat aansluiting Ja

Wij adviseren u graag over welke industriële ontvochtiger voor u het meest geschikt is. Neem nu hiervoor contact met ons op.

Neem contact op