9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Isolatiedrogen op pijpenlegschip 

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Onlangs bezochten wij een van de grootste en meest moderne pijpenlegschepen ter wereld. Het schip, met een lengte van 225 meter, een breedte van 46 meter en een diepgang van 14 meter, behoort tot één van de grootste pijpenlegschepen ter wereld. Bij het klaarmaken van het schip voordat het van wal ging, ontdekte de bemanning een lekkage in de vloer van de crew cabins. De isolatielaag van de vloer bleek over een grote oppervlakte nat geworden te zijn. Als een isolatielaag nat wordt, kan het de isolerende eigenschappen verliezen en kan het roest en schimmelvorming veroorzaken. 

Snelle actie geboden: isolatie drogen pijpenlegschip

Het drogen van isolatie op schepen is een uitdaging omdat elke situatie weer uniek is maar ook snelheid, stroom en beperkte ruimte vaak een rol spelen. Het is belangrijk om snel in actie te komen en de juiste maatregelen te nemen om verdere schade te voorkomen. 

Aanpak drogen isolatie op schepen

Om de isolatie te drogen op schepen zijnde volgende stappen noodzakelijk: 

  • Allereest dient de lekkage gestopt of verholpen te zijn. 
  • Aanluitend zal overwogen moeten worden of de vloerafwerking eraf gehaald wordt. Dit hangt af van de mate van vochtigheid van de dekvloer maar ook van de staat van de afwerking op de vloer. Soms kan er plaatselijk gerepareerd worden maar in andere gevallen is het beter de afwerklaag te verwijderen. Wij kunnen u adviseren hoe het beste te handelen.  
  • Vervolgens kunnen wij de droogapparatuur plaatsen en installeren. 
  • Regelmatige  voeren wij controle metingen uit of de isolatie droog is.
    Wanneer de voer en isolatielaag weer droog is kan de vloer weer hersteld worden.  

Omdat de eigenaar van het schip Droogspecialist bij een ander schip ook al had ingezet, wist hij hoe dit opgelost moest worden. Eén belletje naar Droogspecialist en wij stonden de volgende ochtend met een grote hoeveelheid droogapparatuur klaar. De klant wilde zo snel mogelijk de droogapparatuur ingezet hebben om tijdverlies te voorkomen. De klant besloot dan ook om maximaal in te zetten. Na enkele dagen was het meeste vocht uit de isolatielaag onttrokken, waarna de gespecialiseerde isolatiedrogers weer gedemonteerd konden worden. Binnenkort vaart het schip weer uit om kabels over de zeebodem te leggen. 

Zien hoe wij dit soort projecten aanpakken? Bekijk onderstaand filmpje:

Weten wat wij kunnen betekenen voor uw project? Neem vandaag nog contact met ons op! 

Neem contact op