9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Dakisolatie succesvol gedroogd met isolatiedroger

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Vorige maand berichtten wij u over een groot droogproject in Frankfurt. Inmiddels is het project succesvol opgeleverd. Onze opdrachtgever was zeer tevreden met het resultaat en de toegepaste methode – isolatiedroger in combinatie met droge luchtblazer -, die we op een eerder project toepasten. Droogspecialist zorgde er toen voor dat zeer hoge vervangingskosten voorkomen konden worden. Toen hij bij een ander project ook weer een groot dak aantrof met water onder de dakbedekking, bedacht hij zich geen moment en contacteerde opnieuw Droogspecialist.

Specialistische isolatiedroger

De apparatuur werd opnieuw geladen en vervoerd naar Frankfurt. Ditmaal betrof het een dak van 3.300 m2. Op diverse plekken op het dak testte Droogspecialist de vochtigheid. De technici van Droogspecialist waren ruim een week bezig om de apparatuur te plaatsen. Vervolgens werden wekelijks ter plekke controles uitgevoerd. Zo kon nauwkeurig bepaald worden hoe de droging ervoor stond. Droogspecialist droogde het dak met specialistische isolatiedrogers. Gedurende de droging zijn letterlijk duizenden liters water onder de dakbedekking vandaan gehaald en is de isolatie gedroogd.

Benieuwd hoe wij dit vorig jaar hebben aangepakt? Bekijk hier het filmpje:

Waarom water in dakisolatie niet droogt

Water dat via dakbedekking in de isolatie is gelopen, kan uit zichzelf moeilijk drogen. Het water zit namelijk tussen het dampscherm en de dakbedekking ingesloten. Hierdoor kan water aan de binnenzijde van een gebouw langdurig nadruppelen en waterschade veroorzaken. Wanneer dakisolatie verzadigd is met water, kan dit in de wintermaanden voor vorstschade zorgen. In de zomerperiode kan door opwarming van het dak het water in de dakconstructie verdampen maar niet ontsnappen. Hierdoor ontstaat een hoge dampdruk met als mogelijk gevolg: blaasvorming onder de dakbedekking, nieuwe lekkages, hogere verwarmingskosten en het gevaar op schimmelvorming. Daarom is dakisolatie drogen erg belangrijk. 

Neem contact op