9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Isolatiedroging loodsvaartuig voorkomt vervangen

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Slechte kitvoegen op een schip leiden vaak tot vochtproblemen in isolatielagen. Een stalen schip met vocht op een moeilijk bereikbare plaats, vormen geen goede combinatie. Gelukkig heeft Droogspecialist dergelijke vochtproblemen al vaker succesvol opgelost op andere schepen en weten we precies hoe dit aangepakt moet worden.

Isolatiedroging goedkoper dan vervangen bij optrekkend vocht

Vloerisolatie die niet tijdig wordt gedroogd kan zorgen voor een vochtprobleem, zoals schimmelvorming, roestvorming, houtrot en optrekkend vocht, waardoor het vaartuig slecht te verwarmen is en de materialen aangetast kunnen worden. Het drogen van de isolatielaag (in plaats van vervangen) bespaart de opdrachtgever duizenden euro’s. Met het drogen van de isolatielaag betaalt de opdrachtgever slechts een fractie van wat vervangen van de vloer zou kosten, naast het feit dat het vaartuig gewoon kan doorvaren als de isolatielaag wordt gedroogd.

Bekijk hier hoe Droogspecialist te werk gaat bij het drogen van isolatie:

Specialistische drogers voor isolatiedroging op schip

Ook op dit schip, een loodsvaartuig met als thuisbasis Vlissingen, leidde slechte kitvoegen in de natte ruimte tot een vochtprobleem door optrekkend vocht in de ruimten eromheen. De opdrachtgever gaf aan dat het relatieve nieuwe schip (2014) in de vaart moest blijven. Droogspecialist plaatste een opstelling voor isolatiedroging, waarbij al het water uit de isolatielaag werd gezogen en met behulp van specialistische drogers binnen enkel weken een succesvol eind resultaat heeft kunnen bewerkstelligen:

Isolatiedroger VE4-S

Deze isolatiedroger is ontwikkeld voor het drogen van zwevende dekvloeren met isolatie. De VE4 S- isolatie droger is ook geschikt voor het drogen van spouwmuren en vocht op moeilijk bereikbare plaatsen is. Om het gebruiksgemak nog verder te optimaliseren heeft deze machine een automatische ‘flow’-regeling die aangeeft wanneer de ideale druk wordt bereikt. Ook is het apparaat voorzien van een kWh- urenteller en een draai-urenteller zodat eenvoudig kan worden gecontroleerd hoe lang de machine aanstaat en wat het stroomverbruik is. Omdat isolatie drogen een specialistische aanpak vraagt, installeert Droogspecialist deze machine op locatie. Voor dit schip reisden we af naar Vlissingen om de isolatiedrogers te plaatsen.

Daarnaast plaatsen we de volgende accessoires bij de VE4 S-isolatiedroger:
Waterafscheider
Hepa-filter HC
Geluidsdemper

Voor het inzetten van de juiste droogoplossing bij uw project neemt u contact op met Droogspecialist. We helpen u graag!

Neem contact op