9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Isolatie drogen op offshore jackup rig

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Droogspecialist is specialist op het gebied van drogen op moeilijk bereikbare plekken. Met name het drogen van isolatielagen in vloeren en wanden vraagt om een specialistische aanpak. Onlangs werden we door een Nederlands offshore bedrijf benaderd voor het drogen van isolatielagen op een booreiland – een zgn. jackup rig. We gingen in gesprek met de opdrachtgever.

Lekkage in crew cabins en gangen van jackup rig

Aan het woord is Wilfred van Willegen, technical superintendent op een offshore jackup rig. Hij is verantwoordelijk voor de het technisch onderhoud. “Door een lekkage stond de hele vloer blank, in zowel de cabins als de gangen. Het zichtbare vocht hadden we snel weg, maar omdat er cassettes in de ondervloer zitten, zat er veel vocht opgesloten in de isolatielaag.”

Hoe wij dit project aanpakken:

Slopen vloer op offshore jackup rig voorkomen

“We wisten eigenlijk niet zo goed hoe we het drogen moesten aanpakken. Gezien de constructie zou drogen op natuurlijke wijze veel te veel tijd gaan kosten. Gelukkig waren de wandpanelen droog gebleven maar zochten we een manier om slopen van de vloer te voorkomen en de vloer geforceerd, versneld te drogen. We kwamen uit bij een specialist: Droogspecialist.”

Proefopstelling op jackup rig

Wilfred: “In overleg hebben we ervoor gekozen om een proefopstelling neer te zetten op deze drill rig, waar we een beperkt deel van de vloerisolatie trachtten te drogen. Dat was in eerste instantie niet succesvol. Na een kleine aanpassing deden we opnieuw een test en die was boven verwachting succesvol. Daarna hebben we voor de gehele vloer gekozen voor isolatie drogen. De apparatuur heeft hier zo’n zes weken gestaan totdat de vloer weer voldoende droog was.”

Een dikke 9 voor Droogspecialist

“De samenwerking met Droogspecialist was erg prettig. Droogspecialist denkt mee, schakelt snel en komt met oplossingen die werken. De korte lijnen met Joost en Vincent droegen daar ook zeker aan bij. Wat mij betreft krijgt Droogspecialist een dikke 9 voor de samenwerking en het resultaat.”

Weten wat wij voor uw project on shore of offshore kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Neem contact op