9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Kelderlekkage drogen met specialistische apparatuur

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Een kelderlekkage geeft naast ergernis ook overlast. Een lekkage in de kelder kan leiden tot aantasting van de gehele constructie van uw woning of bedrijfspand. Als u merkt dat er vocht in de muren aan het optrekken is, of u ziet water dat er niet hoort te staan, of u krijgt schade aan uw afwerkingsvloer, dan is de kans groot dat er een kelderlekkage is. Een veel voorkomende oorzaak van water in de kelder is een lekkage aan één van de waterleidingen, vloerverwarming of de afvoerbuizen.

Andere oorzaken kelderlekkage

Er kunnen diverse oorzaken zijn voor een kelderlekkage. Zo kan

  • de kimnaad lekken (de aansluiting tussen wand en vloer);
  • kunnen doorvoeren in de wand lek zijn
  • kunnen er scheuren in de wanden of vloer zitten;
  • of kan er een poreuze plek in de betonvloer zitten door bijvoorbeeld een grindnest.

Vochtproblemen kelder

Vocht of water in uw kelder betekent vrijwel altijd snel handelen. Vocht in uw kelder kan tot schimmelvorming leiden en aantasting van de muren en vloeren. Bovendien gaat de kelder muf ruiken. Te lang wachten om de vochtproblemen in uw kelder onder handen te nemen kan vervelende gevolgen hebben, zeker als de vloer geïsoleerd is.

Vloerisolatie drogen

Een kelderlekkage heeft grote gevolgen als deze op een verkeerde manier gedroogd wordt. Vocht kan in de isolatielaag terecht komen, zonder dat u het direct merkt. De gevolgen zijn vaak pas later merkbaar en uiten zich in veel gevallen aan de onderzijde van de muur, door optrekkend vocht. Maar ook de dekvloer kan verzadigd raken, waardoor de afwerking op de vloer beschadigd raakt. Zo kunnen er blazen in een gietvloer ontstaan, kan PVC losraken, of kan een houten parketvloer gaan schotelen. Vocht dat door een kelderlekkage is ontstaan, droogt bijna nooit vanzelf. Daarom is de inzet van gespecialiseerde droogapparatuur noodzakelijk.

Specialist in het drogen van kelderlekkage

Droogspecialist heeft de kennis en ervaring om vochtproblemen kelder effectief aan te pakken en het probleem in korte tijd onder controle te krijgen. Hiervoor gebruiken wij speciale isolatiedrogers die een luchtstroming van droge lucht onder en tussen de vloerisolatie heen blazen. Het vocht in de kelder zal hiermee snel verdampen waardoor de kelder droogt.

Last van vochtproblemen in uw kelder? Neem contact met ons op.

 

Neem contact op