9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Kelders snel gedroogd na overstroming dijk in Volendam 

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Op Oudjaarsdag werden wij benaderd door een inwoner uit Volendam, die onder aan de dijk aan het Markermeer woont. Hij werd eerder die nacht door de politie gewekt vanwege het opstuwende water. Aan de kade stond het water inmiddels op kniehoogte. Door het vele water dat er in het vierde kwartaal van 2023 was gevallen, in combinatie met de harde oostenwind, waren de waterstanden hoog. Zo ook in Markermeer, waar het water gemiddeld twintig centimeter hoger stond dan normaal.  

Overlast ondanks zandzakken

De klant ervoer flinke wateroverlast op deze gure winterse dag, mede doordat er niet gespuid kon worden om het waterpeil te laten zakken. De wind stuwde het water op richting de buitendijkse gebieden, waardoor het over de dijken liep aan het Zuideinde in Volendam. De brandweer legde zandzakken neer en pompte het water weg maar toch kon niet worden voorkomen dat kelders bij woningen vol water liepen. 

Ondergelopen kelders drogen

Het hoge water zorgde voor veel schade. Minstens zeven kelders liepen daar onder water. Buurtbewoners waren vooral boos omdat de gemeente eerder had moeten ingrijpen. “Ik kan er bijna om huilen, want het is niet normaal”, sprak een gedupeerde inwoner. “Ik zag maandag al dat het hoge water tegen de dijk aanklotste, maar toen hij de gemeente belde kreeg hij geen respons: ‘Er kwam gewoon niemand.” 

Drogen voorkomt gevolgschade

Uiteindelijk plaatste Droogspecialist in vijf woningen droogapparatuur om de kelders zo snel mogelijk weer droog te krijgen. Door middel van vochtmetingen controleerden we het droogproces. Gelukkig bleef de schade in veel gevallen beperkt en konden de meeste droogmachines al na twee weken drogen weer opgehaald worden. Snel schakelen bespaarde hier veel geld en herstelkosten. 

Lees hier het verhaal van een getroffen inwoner van Volendam.

 Als u ook te kampen heeft met wateroverlast dan biedt droogspecialist dé oplossing.  Neem vandaag nog contact met ons op!

Neem contact op