8.8

Klantenvertellen

: 88 beoordelingen

info@droogspecialist.nl +31(0)172-203026

Stilstand in broodfabriek voorkomen

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Productie in gevaar door te hoge luchtvochtigheid fabriek

Zomaar een vrijdagavond in de zomervakantie bij een grote bakkerij in het oosten van Nederland. Storing in de klimaatinstallatie. De luchtvochtigheid in de broodfabriek was veel te hoog geworden. Wellicht klinkt dit niet als een groot probleem, dat is het wel. Bij een niet goed werkende installatie kan deeg niet op de juiste wijze worden geproduceerd. Stilstand dus. Een ramp voor een fabriek die een planning heeft om 24/7 te produceren.

Mobiele adsorptiedroger

De mobiele adsorptiedroger van de Droogspecialist bood uitkomst. Eenvoudig te koppelen achter zelfs een personenauto kon er direct na het telefoontje gehandeld worden. In een mum van tijd stond de machine en kreeg deze de luchtcondities in de fabriek op orde.

Gevolgen klimaatbeheersingsprobleem groot

De relatieve luchtvochtigheid is van groot belang in de voedselindustrie. Maar ook in de landbouw, tuinbouw, papier- en houtindustrie. Veel land- en tuinbouwproducten worden in koelcellen bewaard. Een te lage luchtvochtigheid geeft uitdroging en een te hoge ijsvorming op de verdamper van de koelinstallatie. Klimaat- en luchtbehandelingsinstallaties zorgen er voor dat lucht wordt gezuiverd en verwarmd, zo dat een optimale luchtvochtigheid (50-60%) wordt bereikt. Ook hier blijkt maar weer dat de problemen die ontstaan als gevolg van een storing vele male groter zijn dan het probleem zelf. De Droogspecialist wist dit gelukkig te voorkomen door het plaatsen van een adsorptiedroger..

 

 

Neem contact op