9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Klimaatbeheersing bij sportwedstrijden om condensvorming in tent te voorkomen

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Als specialist in droogtechniek bieden we een brede service op het gebied van vochtbestrijding, verwarming en ventilatie. Bekijk onderstaand onze case waarbij we met heaters en adsorptiedrogers speelbare wedstrijdomstandigheden hebben gecreëerd in de hockeytent van een hockeyvereniging.

De uitdaging van de klant

Tijdens de wintermaanden gaan de hockeywedstrijden in het Gooi gewoon door. Hiervoor heeft de hockeyvereniging een grote tent gehuurd zodat de leden in deze maanden overdekt kunnen spelen. Door de combinatie van koude buitenlucht en de relatief warme lucht binnen in de tent ontstond er echter een dauwpunt aan de binnenzijde van het tentdoek. Een vervelende situatie waardoor condens in de tent ontstond en het letterlijk regende. Het gevolg was een spekgladde wedstrijdvloer en wedstrijden die afgelast moesten worden door een te groot risico op glijpartijen. Droogspecialist werd gevraagd om condensatie in de tent te voorkomen en tijdelijke klimaatbeheersing te creëren zodat wedstrijden gewoon gespeeld konden worden.

Onze oplossing: tent verwarmen en condensatie voorkomen met adsorptiedrogers

Droogspecialist is op locatie geweest en heeft een uitgebreid plan van aanpak gemaakt. Op basis van dit plan hebben we buiten op elke hoek van de tent een olie gestookte heater neergezet en binnen in de tent drie grote adsorptiedrogers geplaatst. Door deze combinatie van verwarmen en vochtbestrijding konden we zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid beheersen. Ook hebben we gebruik gemaakt van kachels met een thermostaat en drogers met een hygrostaat zodat we alle condities in de tent konden regelen.

Hierbij hebben we de gebruiksvriendelijkheid niet uit het oog verloren en een speciaal bedieningspaneel geregeld zodat het voor de ledenstaf eenvoudig was om de temperatuur en luchtvochtigheid te controleren en bijstellen. Daarnaast is door Droogspecialist ook de gehele verlichting en noodverlichting in de tent geleverd en aangesloten.

Een mooi voorbeeld hoe we onze services kunnen combineren om u als klant zo goed mogelijk van dienst te zijn. Bekijk hier het filmpje hoe wij dit aanpakken:

Klant aan het woord:

“Nadat we vorig jaar ernstige condensatie problemen in onze hockeytent hadden, zijn we door derden gewezen op de dienstverlening van Droogspecialist. Zij hebben ons toen op korte termijn geholpen met grote adsorptiedrogers, wat zeer goed werkte. Aangezien we erg te spreken waren over de resultaten hebben we besloten alles aan de Droogspecialist over te laten. We zijn onder de indruk van de geboden oplossingen, aangezien de eisen waar de hockeytent en wedstrijdvloer aan moet voldoen erg streng is. Een compliment dus voor de professionele werkwijze en aanwezige kennis.”

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Bekijk dan onze diensten op het gebied van drogen, ventileren, verwarmen en vochtmeten of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Neem contact op