9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Klimatiseren onbehandeld staal op reis naar VS

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Aan een staalleverancier uit Noord-Holland leverden wij onlangs twee grote adsorptiedrogers van het type MA2500-C, voor een droge overtocht van onbehandeld staal naar de andere kant van de oceaan. Het staal was per groot tankschip op weg naar de Verenigde Staten en Mexico. Het onbehandeld staal, in dit geval gewalst en opgerold opgeslagen in twee van de vijf grote ruimen, is gevoelig voor oxidatie en corrosie bij een te hoge luchtvochtigheid. Een constante luchtvochtigheid is daarom van groot belang. Een te vochtige omgeving zorgt snel voor kwaliteitsverlies. Onze industriële drogers zijn uitstekend geschikt voor tijdelijke toepassingen in o.a. schepen en opslagruimtes.

Onbehandeld staal vraagt speciale aandacht

Een lage luchtvochtigheid is bij de bouw, opslag en vervoer van onbehandelde staalproducten en -constructies dus absoluut noodzakelijk. De corrosie van staal begint namelijk al
 bij een relatieve luchtvochtigheid van meer dan veertig procent. Ligt de relatieve luchtvochtigheid hierboven, dan is de oxidatiesnelheid tot tweeduizend keer hoger dan bij een lagere relatieve luchtvochtigheid. Door het zorgen voor een constant lage relatieve luchtvochtigheid wordt de hoge kwaliteit van de metaalproducten behouden. Met behulp van speciale meetapparatuur checken wij continu de luchtvochtigheid, om de kwaliteit van staal te behouden.

grafiek onbehandeld staal corrosie

Meer over de MA2500-C droger

Deze droger zet u in als er een lage relatieve luchtvochtigheid en een laag dauwpunt is gewenst. Deze droger is bij dit project in twee ruimen van de tanker opgesteld maar kan ook buiten worden opgesteld. Deze droger, die hier voor het drogen tijdens vervoer wordt ingezet, kan ook worden ingezet bij industriële processen, water- en brandschade. Deze ontvochtiger werkt het beste in ruimten tot -20 graden Celcius. De eigenschap van deze sorptiedrogers is dat deze een zeer lage luchtvochtigheid uitblaast en daarmee een laag dauwpunt behaalt. Uw droging verloop hierdoor efficiënter en sneller.

Voor elke klus een unieke droger

Wij hebben ook voor uw branche een passende droogoplossing. We beschikken over een breed assortiment drogers, van kleine handzame drogers tot zeer grote industriële drogers in zeecontainers. Wij adviseren u graag over welke machine voor u het meest geschikt is. Neem nu hiervoor contact met ons op!

De kustwacht bracht onze droogtechnicus Jeroen voor een laatste check richting de tanker. De twee drogers waren na zes maanden weer terug bij Droogspecialist.

Neem contact op