9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Kolencentrale in de “mottenballen”

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Onlangs werden wij benaderd voor een bedrijf gespecialiseerd in verhuur van compressors en luchtbehandeling. Een kolencentrale in Duitsland had behoefte aan extra droogcapaciteit, door het stilleggen van de centrale. De elektriciteitsproducent, die meer dan 5% van de elektriciteit in Duitsland verzorgt, zette de kolencentrale in de ‘mottenballen’ zoals dat genoemd wordt. Droogspecialist zette een grote adsorptiedroger in om te voorkomen dat bedrijfskritische onderdelen en apparatuur kunnen gaan corroderen.  

Munters MX2-40: een krachtige droger

Met onze specialistische droogapparatuur reden wij naar het oosten. Omdat men de luchtvochtigheid naar een heel laag punt wilde brengen, zetten wij onze Munters adsorptiedroger MX2-40 in, een droger met grote capaciteit. Deze droogt tot wel 4.000 kubieke meter lucht per uur. De adsorptiedroger heeft door het moderne regelsysteem, gekoppeld aan energie-efficiënte ventilatoren, een zeer laag energieverbruik. Omdat de klant de uitgaande luchtstroom extra droog wilde hebben, comprimeerden we de uitgaande luchtstroom naar 2.000 kubieke meter per uur. Doordat er op deze wijze minder lucht wordt behandeld, terwijl de capaciteit van het vochtopnamewiel gelijk blijft, wordt de contacttijd tussen de lucht en het wiel groter, waardoor de uitgeblazen proceslucht nog droger is dan normaal. Zo zorgen we ervoor dat de omgevingslucht voldoende droog is en aanwezige apparatuur niet kan beschadigen door vochtige lucht.

Weten wat wij voor uw bedrijfsruimte kunnen doen?

Deze droogoplossing staat inmiddels een paar maanden bij de klant, tot grote tevredenheid. Wilt u weten hoe wij de relatieve luchtvochtigheid van uw bedrijfsruimte kunnen optimaliseren en stabiel kunnen houden? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Neem contact op