9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Lekkage kelder drogen in woonark

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Wonen op het water is een droom van velen. Maar wonen op het water betekent altijd water om je heen en soms water op plekken waar je het niet wilt hebben: in de kelderbak bijvoorbeeld, verscholen in de isolatielaag of onder de loopvloer. In deze case ‘Lekkage Kelder Drogen’ bespreken we hoe we restvocht van een oude lekkage voorgoed verwijderden uit de kelderbak.

Wel of niet droog?

De nieuwe bewoners van een woonark in Oosterbeek waren er niet gerust op. De vorige bewoners hadden een lekkage gehad in de badkamer en hadden deze laten verhelpen. Maar ze vertrouwden het niet en belden Droogspecialist voor vrijblijvend advies. Ze wilden graag weten welke methodes er waren om eventueel nog aanwezig vocht te verwijderen. We bekeken de vloeropbouw in het souterrain en constateerden dat de vloer was opgedeeld in acht compartimenten, waarvan we de helft goed konden onderzoeken. Er bleek geen isolatielaag te zijn maar een holle ruimte tussen de betonnen kelderbak en de betonnen beloopbare vloer. Daar bleek – na betonboringen door een collega-bedrijf – dat er onder de vloer in drie van de vier compartimenten nog vocht aanwezig was.

Aanpak lekkage kelder drogen

Aan Droogspecialist werd gevraagd dit vocht uit de kelderbak te verwijderen. Per compartiment werden er twee gaten geboord met een doorsnede van tien centimeter en hebben we als eerste het restvocht met een waterstofzuiger verwijderd, in totaal zo’n dertig liter water. Daarna plaatsten we per compartiment een droger van het type de Comdry 170. Via het gat aan de andere zijde van het compartiment werd de vochtige lucht uitgeblazen door middel van overdruk. Op deze wijze kon het vocht dat niet door de waterstofzuiger kon worden verwijderd, alsnog aan de warme lucht worden gedroogd.

De klant was uiteindelijk zeer tevreden met onze inspanningen. Weten wat wij kunnen betekenen voor de lekkage in uw woonark of woonschip? Lezers van VLOT Magazine krijgen een aantrekkelijke korting!

Neem contact op