9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Lekkage plafond herstellen in keuken

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Plafond na lekkage snel gedroogd

Een lekkend plafond. Je moet er niet aan denken. Of het nu komt door een gesprongen leiding bij de bovenburen of zware hoosbuien; water uit het plafond zorgt voor ongewenste reparaties en vaak hoge herstelkosten. En wat te doen als er water in de plafondisolatie terecht is gekomen? In deze case meer over het drogen van het plafond na grote wateroverlast.

Lekkage plafond door verstopte dakgoot

Bij een klant in Heiloo liep het water letterlijk met grote stralen de keuken in, via de spotjes in het verlaagde plafond. Wat bleek? Na een grote hoosbui en een verstopte dakgoot kon het water op het platte dak niet goed weglopen en kroop het onder de loodflappen het plafond in. In bijgaand filmpje ziet u de ernst van de lekkage.

Wat te doen?

Na twee weken zonder verdere actie te ondernemen dacht onze klant dat het probleem wel vanzelf over zou gaan, maar de klant bleef een muffe lucht houden in de keuken. Ook bleek de luchtvochtigheid tussen het plafond en dak 95% te zijn. Het vocht in de plafond zat letterlijk opgesloten tussen de vochtwerende Fermacell plafondplaten en het dak en kon dus niet vanzelf drogen. De klant vroeg Droogspecialist om het plafond te drogen zodat de schilder de vochtschade, die ontstaan was door de lekkage in het plafond, kon herstellen.

Lekkage plafond herstellen met drogers en ventilatoren

Wij plaatsten daartoe een bouwdroger van het type DS65-P in de keuken, die de ruimte vulde met droge lucht. Via luchtslangen in de vier gaten van de plafondspots, bliezen we met twee ventilatoren van het type DRV-3000 droge lucht tussen het verlaagde plafond en het dak. Op deze wijze kon de isolatielaag drogen. Na ongeveer een week was de isolatielaag weer droog en was het luchtvochtigheidspercentage weer acceptabel.

Bouwdroger DS65-P

Meer over het principe van isolatiedrogen

Interesse?

Wilt u weten hoe wij uw lekkage plafond herstellen? De plafondisolatie versneld en efficiënt kunnen drogen? Neem contact met ons voor een offerte op maat.

Neem contact op