9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Lekkage op cruiseschip de Da Vinci

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Lekkage schip drogen

Ook op een (cruise)schip kan er intern waterschade ontstaan. In dit geval is er na het verbouwen van een badkamer lekkage ontstaan in een afvoerleiding. Ongemerkt zijn er vele liters water tussen de isolatielaag/vloer terecht gekomen in de kajuiten van de bemanning.

Boringen

Door middel van boringen werd gemeten hoe vochtig de isolatielaag uiteindelijk was. Omdat de isolatielaag zeer nat was adviseerde De Droogspecialist aan de kapitein en de aanwezige interieurbouwer om ook in de naastgelegen kajuiten een proefboring uit te voeren om te zien of hier ook vocht zat.

Natte isolatielaag drogen

Gelukkig had de Droogspecialist voldoende droogapparatuur bij zich, omdat al gauw bleek dat ook in de naastgelegen kajuiten de isolatielaag nat was. De bemanning werd overgeplaatst naar andere kajuiten zodat de apparatuur 24/7 optimaal kon draaien. En daardoor een korte droogtijd kon worden gerealiseerd.

Onderdruk droogmethode

Droogspecialist Vincent installeerde hier een onderdruk droogmethode om de Rockwool isolatie snel te drogen. Hij stelde de apparatuur zo op dat de overlast tot een minimum beperkt bleef. Wekelijks werd door De Droogspecialist visuele controles en vochtmetingen uitgevoerd. De droging verliep voorspoedig en na vier weken kon droogspecialist Vincent groen licht geven aan de interieurbouwer dat hij de hutten kon herstellen. Zo kon het schip zijn reis over de Moezel zonder problemen vervolgen.

Neem contact op