9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Lekkage vloerverwarming kundig verholpen

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Lekkage vloerverwarming wordt vaak te laat ontdekt. Continu drukverlies in de cv installatie kan een indicator zijn. Helaas was het voor een instelling in Zuid Holland – waar mensen wonen met een verstandelijke beperking – te laat en was de lekkage inmiddels een groot probleem geworden.

Lekkage vloerverwarming: bobbels onder vinyl

Grote bobbels in het vinyl waren aanleiding de projectstoffeerder erbij te halen. Hij herkende direct het probleem. Het betrof hier een zwevende dekvloer met een isolatielaag met vloerverwarming. Het water had alle tijd gehad om tussen de isolatie te kruipen. In eerste instantie kon zo ongemerkt een grote oppervlakte vochtig worden. Op aanraden van de projectstoffeerder werd de Droogspecialist ingeschakeld.

Meten is weten

Het risico op lekkage is afhankelijk van verschillende factoren, bijvoorbeeld de kwaliteit van de vloerverwarmingsslang. Wanneer er onder de vloer een lek is, is het belangrijk om dit snel op te sporen. Een lek in de vloerverwarming kan grote gevolgen hebben voor zowel de vloer, als het leefklimaat in een gebouw. Het opsporen van een lek was vroeger alleen maar mogelijk door het openbreken van een groot gedeelte van de vloer. Tegenwoordig bestaat er meetapparatuur die zonder ook maar enige breuk het lek tot op een centimeter nauwkeurig kan bepalen. Bij dit project werd met een vochtmeter de locatie en oppervlakte van de vochtigheid in kaart worden gebracht. Aansluitend is de juiste apparatuur geplaatst, die zowel de dekvloer als de isolatielaag droogt. Helaas was de schade al zo groot dat het vinyl vervangen moet worden en de bewoners tijdens het droogproces niet in hun woning konden verblijven.

Aan de slag

Uiteindelijk zijn honderden liters water uit de vloer onttrokken en werd de vloer droog verklaard. Toen de vloer droog genoeg was werd er nieuw vinyl gelegd en konden de bewoners terug naar hun woning. Droogspecialist zorgde voor een snelle en kundige oplossing.

Neem contact op