9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Lekke kelder drogen in verzorgingstehuis

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Een lekke kelder onder uw huis of bedrijfspand kan zorgen voor ongewenst vocht. Wanneer het vocht tussen de betonbak en de zwevende dekvloer terecht is gekomen is dit vaak pas zichtbaar als het vocht omhoog kruipt langs de muren. Weten hoe wij het resterende vocht onder uw zwevende dekvloer in de kelder halen en de vochtige kelder drogen? Lees dan verder…

Lekkage in kelderbak

In een verzorgingshuis voor dementerende ouderen in Alkmaar waren wij onlangs snel te plekke. Er was vocht gedetecteerd op de muren van de kelder en de plaatselijke aannemer constateerde een lekkage in de kelderbak – een betonnen bak die onder het gebouw is geplaatst, onder de grond. Deze bak staat in het grondwater en als deze goed is afgedicht is, is dit geen probleem. Is dit niet het geval – zoals hier – dan loopt er grondwater en regenwater de bak in. Een onwenselijke situatie die ook in dit verzorgingstehuis voor vochtproblemen zorgde.

Vocht wordt (te) laat zichtbaar

Vocht wat in de isolatie van een zwevende dekvloer terecht is gekomen wordt meestal zichtbaar via de muur. Voordat wij kwamen had de aannemer de bak goed waterdicht gemaakt door het injecteren met een speciaal vochtwerend middel. Maar het restvocht onder de dekvloer, in de isolatie, was nog aanwezig.

Isolatiedrogers om vloer kelder te drogen

Om de isolatielaag te drogen plaatsten wij in deze ruimte van ca. 50 m2 een aantal (isolatiedrogers) die door middel van een onderdruk en overdruk het overtollige water uit de isolatielaag onttrokken. We plaatsten tevens een aantal ontvochtigers om het vrijgekomen vocht aan de lucht te onttrekken. Ventilatoren zorgden voor een luchtstroming en zorgden ervoor dat de lucht over de gehele ruimte werd gedroogd.

Continu monitoren

De drogers hebben in totaal vier weken gestaan en zorgden ervoor dat de gehele kelderbak en de isolatielaag voldoende droog werden. Tussentijds hebben wij wekelijks het aanwezige vochtgehalte gemeten voor een optimaal resultaat.

Wat mogen we voor betekenen?

Weten wat wij voor een lekke kelder in uw pand kunnen betekenen? Isolatiedrogers of ventilatoren huren? Wij hebben altijd de juiste apparatuur voor u in huis! Neem contact met ons op.

Neem contact op