9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Luchtvochtigheid in koelcel bewaken met drogers

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Als specialist in droogtechniek bieden we een brede service op het gebied van vochtbestrijding, verwarming en ventilatie. Bekijk onderstaand onze case waarbij we voor een producent de te hoge vochtigheidsgraad in zijn koelcel te lijf gingen met een adsorptiedroger, om zo de luchtvochtigheid in de koelcel te bewaken.

De uitdaging: luchtvochtigheid in koelcel bewaken

Deze klant slaat noten en zaden op in een koelcel en wil graag dat deze zo lang mogelijk houdbaar blijven. Dit kan een hele uitdaging zijn, want de juiste koelomstandigheden zijn bij een koelcel van groot belang. Een te hoge vochtigheidsgraad kan bijvoorbeeld resulteren in bederf, schimmels en een verkorte houdbaarheid. Ook kunnen kartonnen dozen in elkaar zakken als een koelcel of een vriescel te vochtig is. Zaken waar je als producent niet op zit te wachten en waarvoor Droogspecialist aan de slag ging om een te hoge vochtigheidsgraad in de koelcel te voorkomen.

Onze oplossing: mobiele droger in de koelcel

Droogspecialist heeft een  moderne adsorptiedroger met hygrostaat geplaatst die uitermate geschikt is om in te zetten bij lage temperaturen. Deze hygrostaat zorgt ervoor dat de droger automatisch wordt ingeschakeld wanneer de luchtvochtigheid boven de ingestelde toelaatbare vochtwaarde komt. Hierdoor heeft deze adsorptiedroger niet alleen een controlerende, maar ook preventieve werking en voorkomt deze dat een te hoge luchtvochtigheidsgraad in de koelcel ontstaat.

We zetten onze adsorptiedrogers onder andere regelmatig in binnen koelcellen waar planten, bloemen, bloembollen, fruit en groente staan opgeslagen. Locaties dus waar temperatuur en luchtvochtigheid essentieel zijn voor de kwaliteit van de producten.

Klant aan het woord:

“Dankzij Droogspecialist blijven de luchtcondities optimaal en blijven onze producten goed houdbaar. Prima geregeld zo.”

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Bekijk dan onze diensten op het gebied van drogen, ventileren, verwarmen en vochtmeten of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Neem contact op