9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Luchtvochtigheid omlaag brengen in windmolens

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot gevaarlijke situaties. Zeker als het vochtgehalte te hoog is in bijvoorbeeld spanningsruimten, waar vocht kan leiden tot kortsluiting, brand en uitval van technische installaties. Weten hoe wij voor uw (elektro)ruimte zorgen voor de juiste luchtvochtigheid?

neem contact met ons op

Hoe breng je luchtvochtigheid omlaag?

Onlangs werden wij door één van onze contacten benaderd voor een spoed droogklus. In een windmolenpark in aanbouw in Numansdorp was er in twee van de vier windmolens vocht in de schakelkasten in de elektroruimte geconstateerd, wat zorgde voor een te hoge luchtvochtigheid. Oorzaak van de lekkage was te vinden in de ruimte tussen de paneelplaten, waardoor na forse regenbuien ongewenst vocht de windmolen in was gelopen.

Luchtvochtigheid omlaag brengen met drogers

Werknemers ter plekke hadden bij aankomst de elektrische apparatuur al veilig gesteld door zeilen over de apparatuur te leggen. Wij plaatsten in elke windmolen naast de spanningsruimten een droger van het type Munters MCS300 en koppelden deze via een luchtslang aan de spanningsruimten. Deze kleine adsorptiedrogers drogen 300 kubieke meter per uur en werden hier zonder condensator geplaatst, omdat het vrijgekomen vocht eenvoudig kon verdampen in de windmolen.
De eigenschap van deze adsorptiedrogers is dat deze een zeer lage luchtvochtigheid uitblazen en daarmee een lager dauwpunt kunnen behalen. Droging verloopt hierdoor efficiënter en sneller.

luchtvochtigheid omlaag brengen

Accessoires bij dit artikel:

Hygrostaat analoog / digitaal
Luchtslang
Verlengsnoer
Meetsysteem

Brand voorkomen

De inschatting is dat de technische ruimten binnen 2 weken weer geheel gedroogd zullen zijn en de windmolens weer veilig kunnen worden opgestart. Door deze snelle actie is kortsluiting, uitval – of nog erger – brand voorkomen.

Ook een oplossing voor uw project?

Weten hoe wij bij uw project de luchtvochtigheid omlaag brengen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Als droogspecialist weten wij wat de beste oplossing is voor uw project en zijn wij binnen 24 uur ter plaatse om de droogapparatuur te plaatsen.

Neem contact op