9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Luchtvochtigheid omlaag brengen in koelcel

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Met Sinterklaasavond in het vooruitzicht, liggen fabrieken, koelhuizen en opslagruimten weer vol met lekkers, in half- of eindfabricaat, waaronder cacao en chocolade. Chocolade is behoorlijk temperatuurgevoelig, want een te hoge temperatuur zorgt voor een vormloze chocoladeletter. Ook een te hoge luchtvochtigheid kan desastreuze gevolgen hebben voor bijvoorbeeld het basismateriaal van chocolade; cacao. Om klonteren tegen te gaan is het belangrijk dat een constante luchtvochtigheid wordt gewaarborgd. Een klant die al eerder met vochtproblemen bij ons kwam, had ons nodig om de luchtvochtigheid in een koelcel op een constant niveau te krijgen, zodat de kwaliteit van de chocolade gewaarborgd kon worden.

Luchtvochtigheid omlaag brengen koelcel

Wij konden de luchtvochtigheid in een koelcel verlagen door inzet van adsorptiedrogers; in dit geval de Munters M200LKV. Evenals vorig jaar ontstond er opnieuw een te hoge vochtigheidsgraad in een groot koelhuis, waar allerlei chocoladeproducten liggen opgeslagen. Omdat het koelhuis goed geïsoleerd is maar de toegangsdeur voor de heftrucks regelmatig open gaat, condenseerde het vocht makkelijk in de koude ruimte. Om dit vocht uit de ruimte te houden, heeft Droogspecialist enkele droogmachines geplaatst, die zelfs bij koude temperaturen de hoge vochtigheid onder controle kunnen houden. Door de inzet van deze machines liepen de opgeslagen producten geen gevaar meer.

De Munters M200LKV, zeer geschikt bij lage temperaturen

Deze adsorptiedroger van het bekende merk Munters, zorgt voor een zeer lage relatieve vochtigheid en is ideaal voor ontvochtiging bij lage temperaturen. Daarom was deze adsorptiedroger zeer geschikt voor het omlaag brengen van de luchtvochtigheid in de koelcel. Daarnaast is deze droger goed inzetbaar bij brand- en waterschade, bouwdroging en conservering van staal bij straal- en schilderwerken.

De specificaties van de Munters M200 LKV

Omschrijving: Munters M200LKV Sorptiedroger
Type: M200LKV
Stroom verbruik: 7,5 Amp
Opgenomen vermogen: 1,8 kW
Spanning: 230 Volt   50 HZ
Lucht opbrengst: 200 m³/uur
Capaciteit 20⁰C 80%  27 ltr/24uur
Gewicht:  60 kg
Afmetingen LxBxH: 900x500x800mm
R.V. regeling Manual / Automatisch
Uitvoering: Frame met wielen
Vochtafvoer: Wateropvangbak / Waterslang / Condenswaterpomp
Statische druk: 200Pa
Bedrijfstemp: -20C/+40C
Geluidsniveau:  65 db(A)
Droge lucht uit: Ø100mm
Vochtige lucht: n.v.t.
Draaiurenteller Ja
Hygrostaat aansluiting Ja
Neem contact op