9.3

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Luchtvochtigheid opslagruimte te hoog 

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

De zomer van 2023 was vooral een vochtige, met veel regen in augustus. We werden veelvuldig gevraagd om opdrachten uit te voeren waarbij problemen waren ontstaan door een te hoge vochtigheidsgraad in de lucht. Schimmelvorming kan dan ontstaan op allerlei materialen, zelfs op nieuwe autobanden. Nieuwe producten moeten uiteraard nieuw blijven, voordat ze aan de klant worden verkocht. En schimmel is daarbij een ‘No Go’. Reden voor de klant om Droogspecialist in te schakelen.

Schimmelvorming

Schimmel ontstaat wanneer de luchtvochtigheid vaak over een langere periode te hoog is. Om dit probleem te verhelpen, is het van belang dat de luchtvochtigheid omlaag wordt gebracht. Bij dit autobandenbedrijf was ook nog eens sprake van bouwvocht, omdat het pand net nieuw was opgeleverd. Door de combinatie van bouwvocht en een te hoge vochtigheidsgraad, ontstonden er in de zomermaanden problemen. Droogspecialist werd gevraagd voor een snelle en kundige een oplossing.

Koeldrogers brengen luchtvochtigheid naar beneden

Voor het oplossen van dit vochtprobleem plaatsten wij diverse koeldrogers. Het voordeel van deze machines is dat met beperkte stroomcapaciteit toch een groot gebouw naar de juiste luchtcondities kan worden gebracht. Bouwvocht werd onttrokken en de hoge vochtigheidsgraad werd naar beneden gebracht, waardoor schimmelvorming geen kans meer kreeg.

Koeldroger met ingebouwde vochtmeter

Deze krachtige koeldroger onttrekt waterdamp aan de lucht door gebruik te maken van het condensatieprincipe. De droger heeft een ingebouwde pomp, die het onttrokken water automatisch afvoert naar een opvangbak. De ontvochtiger beschikt over een ingebouwde digitale hygrostaat (om de luchtvochtigheid te meten en in te stellen) en digitale urenteller.

Opvangtanks zorgen voor gemak

Bij de ingezette droogapparatuur plaatsten wij twee grote wateropvangtanks van elk 1.000 liter. Zo kon het onttrokken water makkelijk opgevangen worden, zonder dagelijks kuipen te hoeven legen. Inmiddels is het vochtprobleem onder controle en hebben wij naar tevredenheid van onze klant de droogmachines weer opgehaald.

Heeft u ook een grote ruimte waar de luchtvochtigheid te hoog is? We denken graag met u mee voor een passende oplossing.

Neem contact op