9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Luchtvochtigheid verminderen bij productie proces

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Dat de luchtvochtigheid belangrijk is bij (productie)processen, weten ze maar al te goed bij een bedrijf dat op dit moment een nieuwe machine ontwikkelt voor de productie van een schoonmaakmiddel. Het bedrijf zit nu in de testfase om de machine goed af te stellen ten behoeve van de productielijn.

Luchtvochtigheid verminderen bij productie

Omdat het product erg vochtgevoelig is, mag het in de testruimte niet te droog zijn, maar ook niet te vochtig. Om deze reden installeerde Droogspecialist vorige maand al een aantal luchtbevochtigers van het type B360. Deze bevochtigers pompen water vanuit de grote tank door een radiator. Een ventilator blaast deze lucht langs een membraam, waar water overheen stroomt. Door middel van verdamping neemt de lucht het vocht op om deze vervolgens uit te blazen in de ruimte.

Nu de temperatuur buiten weer flink oploopt en de luchtvochtigheid buiten ook hoog is, levert dat direct problemen op binnen in de testruimte. Doordat het binnen koeler is als buiten, trekt de hoge vochtigheidsgraad nog makkelijker naar binnen, waardoor er in de testruimte al snel een vochtpercentage van boven de 80% ontstond.

Om zowel de luchtvochtigheid als ook de temperatuur in de ruimte onder controle te houden, installeerde Droogspecialist vervolgens twee grote adsorptiedrogers van het type MX2700 die de droge lucht in een nakoeler blazen. Zo is niet alleen het probleem van een te hoge luchtvochtigheid opgelost maar blijft ook de binnentemperatuur onder controle. Zo kan deze klant binnen de planning de testfase afronden en kunnen we de luchtvochtigheid verminderen bij productie processen.

De MX2700

Deze asdsorptiedrogers blaast een zeer lage luchtvochtigheid uit om een laag dauwpunt te creëren. Droging verloopt hierdoor efficiënter en sneller. Wij adviseren u graag over welke machine voor u het meest geschikt is. Neem nu hiervoor contact met ons op en vraag om een offerte op maat!

Neem contact op